Benyt tilværelsen som pensionist til at hygge om boligen

Livet som pensionist

07/5/22 | 09:26

Skrevet af Redaktionen

Mens man er på arbejdsmarkedet, er det ikke altid, man lige har tid til at realisere alle sine ønskede projekter. I mange år brugte man sin velfortjente fritid sammen med eller for børnene. Men som pensionist er børnene fløjet fra reden, og man skal kun tænke på at have kaffe og kage parat, til når de med børnebørnene kommer forbi.

Du har en masse tid, og der er med de mange år på arbejdsmarkedet forhåbentlig også lidt luft i økonomien. Mange ved slet ikke, hvad de skal gøre af alt den fritid. Nogle vender snuden udad og rejser verdenen tynd. Du kunne også vende snuden indad, og give dit hjem med alle dets mange minder en kærlig hånd.

Kontakt en fagmand

At istandsætte din bolig skal selvfølgelig være sjovt, og ikke sammenlignes med arbejde på nogen måde, men derfor bør du stadig, inden du rigtigt går i gang, lige forsikre dig om, at boligen ikke lider nød på nogle måde. Det kunne for eksempel være, at den mørke plet i badeværelset faktisk er skimmelsvamp. Skimmelsvamp udsender giftstoffer, og kan være til stor gene for dig i hverdagen, og bør derfor behandles hurtigst muligt.

En fagmand kan også være med i rådgivningen af dine projekter. Det kan være, at nogle af dine mest kreative ideer simpelthen ikke er ladsiggørlige, eller omvendt, at der er nogle rigtig fede muligheder, du slet ikke har tænkt over. I fælles dialog kan I også komme tættere på, hvad den samlede udgift bliver for diverse projekter.

Over at få malet boligen

Man undervurderer tit, hvor stor en indvirkning maling har på en boligs samlede æstetik. Hvis din boligs facade er malet er det, det første man ser, når man går forbi stedet. Hvis denne maling er begyndt at skalle, giver det, uanset hvor flot huset ellers er, et sjusket look. Maling på husfacaden skal holde til årstidernes påvirkning over mange år, og det er derfor vigtigt, hvis du ikke skal til at male årligt, at du benytter dig af kvalitetsmaling. Malingen er formentlig lidt dyrere end ellers, men ser både bedre ud, og holder mange flere år.

Ligeså vigtigt er det, at malingen inden for også ser godt ud. Hvis du har røget, eller bare har haft meget levende lys tændt, vil den ellers hvide farve fremstå mere grålig. En helt nymalet, kridt hvid farve giver bare boligen en friskhed og åbenhed, som ingen andre farver kan matche. Vær opmærksom omkring kanterne, da selv små fejlstrøg i det store hele giver et sjusket billede. Kontakt eventuelt en fagmand til de mere komplekse områder.

Et levende haveliv

Intet er mere afstressende end at trisse rundt i privatheden af sin egen have. Tit bliver haven dog ikke udgjort af meget andet end en kedelig græsplæne. Det skal du virkelig overveje at gøre noget ved.

Et projekt kunne for eksempel være at etablere en urtehave i baghaven. En urtehave har mange gode funktioner. Den er æstetisk smuk, samtidig med den rent faktisk giver et afkast i form af lækre madvarer, du belejligt selv kan bruge til madlavningen. Desuden er en urtehave tids- og omsorgskrævende, men uden at blive kedsommelig.

En anden måde hvorpå du kan pifte både hus og haveliv en tand op, er ved at plante diverse former for flora rundt omkring på grunden. Ligesom urtehaven bliver disse planter og blomster din lille baby, og vil som direkte resultat give din bolig et levende og farverigt snit. Samtidig vil du altid have velduftende blomster til at sætte i vand inden for i huset.

Pensionisttilværelsen giver mulighed for at fokusere på nogle af de ting, du ikke havde tid til før. Hvad bedre at fokusere på end dit hjem. Dit hjem er dit hellige sted, hvor du puster ud, og bare kan være dig selv. Sørg derfor for at dit tempels ydre rammer danner grobund for positivitet i dit liv.