Fem aktiviteter til dig der er på pension

Livet som pensionist

29/10/22 | 05:50

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Som pensionist har du meget tid i dagligdagen, og det kan måske være svært at få al tiden til at gå med spændende aktiviteter. Det er selvfølgelig vigtigt at slappe meget af, men det kan også være sjovt at komme ud at opleve noget nyt, og der kommer derfor vores bud på 5 gode aktiviteter til dig, der er på pension her.

Tag til koncerter og kulturevents

En perfekt aktivitet, til pensionister er at tage til koncerter og andre kulturevents. Du kan holde øje med om der er nogle gode koncerter i nærheden af, hvor du bor. Du kan både holde øje med koncerter via avisen, på nettet, eller hører i din omgangskreds, om der er nogle der har hørt eller set, om der snart er nogle gode koncerter.  

Kulturevents kan være meget forskellige, da kulturevent er et bredt udtryk. På samme måde som koncerterne er det en god idé at holde øje med, om der sker noget i din by. 

Tag på en god gåtur

En stille og rolig aktivitet, som du altid kan gøre brug af, er at tage på en gåtur rundt i dit nabolag, eller til en skov i nærheden af dig. En gåtur er en god måde, at komme ud og få lidt frisk luft på, samtidig med at du får bevæget dig lidt. Samtidig kan du slappe meget af, imens du går.

Du kan tage en god ven under armen, eller spørge din nabo om de vil med ud på en lille gåtur.

Spil sjove spil

Når du er på pension skal der også være plads til sjov ind i mellem. Hvis du godt kan lide at spille spil, er det en af bedste måder at have det sjovt på. Du kan enten spille klassiske brætspil, eller tage til Bingo arrangementer.

Du kan også prøve nogle nye computerspil af, og se om det er noget for dig. Der kommer hele tiden nye computerspil, som kan spilles af alle, og du vil uden tvivl kunne finde et spil, der er noget for dig.

Man kan også finde mange gode brætspil. Har du f.eks. set det danskudviklede Biotopia? Det er perfekt til at spille med en ven eller sammen med børnebørnene.

Lær noget nyt

Selvom du er på pension og måske er helt ude af arbejdsmarkedet, kan det stadig være spændende at lære noget nyt. Du kan lære noget nyt ved at tage på kursus eller tage til et foredrag, hvor der bliver goldt et oplæg, om noget som du synes kunne være spændende at høre mere om. 

Bliv frivillig

En fantastisk måde, at bruge din tid på, er ved at være frivillig. Når du glæder og hjælper andre, bliver du også gladere selv. Du kan være frivillig på mange forskellige måder og det kommer helt an på hvad du godt kunne tænke dig at hjælpe andre med.

Du kan fx blive besøgsven på et hospital nær dig, og snakke med personer der indlagt og godt kunne trænge til selskab. Den ordning er lavet af Røde Kors, som også har andre frivillige ordninger som du kan kigge på.

Ved de fleste ordninger kan du helt selv bestemme hvor lang tid du vil bruge på at være frivillig og du behøver derfor ikke at bruge længere tid på det, end hvad du har lyst til.