3 ting, du skal overveje, hvis du er pensionist og drømmer om et sommerhus

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Er du en af dem der drømmer om at købe dit eget sommerhus? Som pensionist har du ofte mere tid til at bruge i et sommerhus og det er derfor et godt tidspunkt til at investere i dit eget sommerhus.

Når du drømmer om eget sommerhus, skal du først og fremmest have styr på økonomien, så du ved hvor meget du kan købe sommerhus for.

Her skal du starte med at kigge på din månedlige økonomi og derigennem overveje, hvor meget du har til rådighed hver måned til at betale af på et eventuelt lån til sommerhuset.

Når du skal overveje om du har råd til et sommerhus, skal du både have overblik over selve finansieringen af sommerhuset men også de løbende udgifter. Der kommer ekstra udgifter i forbindelse med at eje en ekstra bolig og det er vigtigt at have med i dine overvejelser.

Hvis du skal bruge et lån til at finansiere dit sommerhus, er det en god idé at kende til forskellige låntyper, så du får det lån der passer bedst til økonomi. Det er samtidig altid bedst at indhente flere tilbud på lån, så du er sikker på at få en god pris og en passende rente på lånet.

Hvis du allerede har fast ejendom kan du fx overveje at lave et ejerpantebrev, som du kan bruge til at tage et lån i boligen.

Et ejerpantebrev fungerer ved at du stiller din eksisterende bolig som sikkerhed for lånet, som ofte gør at du kan få en lavere rente end ellers – og det er jo en stor fordel når det handler om lån.

Til selve bolighandelen er det vigtig at have en god boligadvokat med ind over, så du er sikker på at alt forløber som det skal i forhold til forskellige juridiske papirer. En boligadvokat kan også rådgive omkring pris, så du er sikker på at få en god pris på sommerhuset.

Vedligeholdelse

Ved at eje et sommerhus kommer der selvfølgelig også lidt vedligeholdelse ind over, hvilket er vigtigt at tage med i dine overvejelser.

For at kunne bruge dit sommerhus og måske sælge det videre engang skal det være godt vedligeholdt, og det kræver tid.

Det er derfor vigtigt at du har tiden og ikke mindst kræfterne til at holde en ekstra bolig ved lige.

Det er både vedligeholdelse i forbindelse med rengøring og græsslåning men indimellem skal der også større projekter til.

For at holde sommerhuset flot skal væggene fx males engang imellem og når vinduerne bliver slidte, skal der nye vinduer i. Det kan også være isoleringen skal tjekkes op samt mange andre projekter, som du sikkert kender fra din egen bolig.

Det er dog forskelligt hvor meget vedligeholdelse forskellige sommerhuse kræver alt efter hvor nyt sommerhuset er, og det kan med fordel tage med i overvejelserne, når du kigger på forskellige sommerhuse.

Afstand til sommerhuset

Når du skal finde et sommerhus, er det vigtigt at afstanden fra din egen bolig ud til sommerhuset ikke er for stor, da det spiller ind i forhold til hvor meget tid du kommer til at bruge i sommerhuset.

Det skal helst ikke tage mere end en time at komme ud til sommerhuset, for at du har gode muligheder for ofte at besøge sommerhuset og bruge meget tid derude.

Hvis der er lang transport til sommerhuset, bliver det hurtigt et større projekt at komme derud og derfor vil du automatisk bruge mindre tid der, og det er ærgerligt når du har brugt tid og penge på at få dit drømmesommerhus.