3 pensionistvenlige online-tjenester du bør stifte bekendtskab med

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er rigtig meget hjælpe at hente online, og i denne artikel giver vi dig 3 pensionistvenlige online-tjenester, som måske kan gøre din hverdag lettere i 2018.

1. Onlinekurser

Det er findes efterhånden ikke det, du ikke kan lære online, og de tjenester der udbyder online-kurser bliver konstant bedre og mere brugervenlige.

Online kurser kan være et rigtig godt alternativ til traditionelle kurser med fremmøde, hvis du f.eks. ikke har tid, lyst eller helbredet til at møde op et par gange om ugen og modtage undervisning sammen med en masse andre kursister. Med online kurser kan du sidde hjemme og lære i det tempo der passer dig.

Tidligere har onlinekurser dog typisk været på engelsk via engelske sider, og det har for mange været en barriere for at tage et kursus online. Heldigvis har mange danske hjemmesider fået øjnene op for online kurser på dansk, og du kan i dag lære at male, strikke, hækle, lave hjemmesider, fotografere og meget mere online.

Så hvis du altid har drømt om at lære at hækle, så kan du nemt og bekvemt komme i gang via et online hæklekursus.

Kurserne foregår typisk via video, hvor en underviser optager sig selv, mens hun viser dig, hvordan man hækler de forskellige masker og mestre de sværeste teknikker. Du kan spole frem og tilbage i lektionerne hvis du har brug for at set noget igen samt stille spørgsmål til underviseren direkte under videoen – så det er næsten som at deltage på et ”rigtigt” kursus.

2. Sammenligningstjenester

Har du nogensinde stået i en situation, hvor det har været mere eller mindre umuligt at få et komplet overblik over priser og ydelser i markedet? Det kunne eksempelvis være, hvis du skal vælge a-kasse, skifte bredbånd, have nyt mobilabonnement eller tage et lån – hvordan får man lige et overblik og finder den bedste pris og løsning?

Dette problem er der rigtig mange der har, og derfor findes der i dag en lang række danske sammenligningstjenester, som gør det hårde arbejde for dig og indhenter priser og specifikationer fra alle relevante udbydere, så du nemt og hurtigt kan få det komplette overblik.

På mange forskellige sider kan du sammenligne og finde de billigste produkter. Siderne fungerer på den måde, at du vælger, hvor hvad du har brug for, hvor meget du vil betale og herefter finder sidens sammenligningsmotor priser hos en lang række udbydere, som matcher dine behov, og du får således et komplet overblik.

Så hvis du skal ud og købe et eller andet i 2023, f.eks. et abonnement, så tjek lige om der ikke findes en sammenligningstjeneste, som kan hjælpe dig med at finde den bedste og billigste løsning.

3. Online billede-behandling

Kunne du godt tænke dig at lave flotte grafiske designs uden at skulle betale en formue for InDesign og bøvle med store og avancerede programmer? Så findes der mange forskellige muligheder.

Flere steder kan du helt gratis skabe flotte bannere, flyers og meget mere. Programmerne er nemme at bruge og du kan hurtigt få lavet nogle flotte designs uden at bruge lang tid på at lære programmet.