290.000 pensionister kan se frem til 2.500 kroner i næste måned

Skrevet af Redaktionen

Det er en stor gruppe af de danske pensionister, der kan se frem til ekstra penge på kontoen i næste måned.

Det er hårde tider for danskernes økonomi. Derfor har regeringen besluttet sig for at udbetale forskellige hjælpepakker til udvalgte grupper i samfundet.

Et bredt flertal i Folketinget blev i juni enige om at udbetale en ekstra økonomisk støtte på 5.000 kroner skattefrit til de folkepensionister, som også modtager ældrechecken.

For at kunne få ældrecheck, må man ikke have en formue på over 93.000 kroner. Omkring 290.000 danskere modtog ældrecheck sidste år.

Hele aftalen om de ekstra penge koster 3,1 milliarder kroner, og den bliver blandt andet finansieret ved lavere anlægsrammer for offentlige investeringer i 2022 og 2023.

Og hvis man er berettiget til de ekstra penge, kan man snart se et grønt tal på bankkontoen. For inden september er omme, forventer beskæftigelsesministeren, at de første penge er udbetalt. Det siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fredag:

"Så snart det er behandlet i Folketinget, vil den første del af denne ældrecheck kunne blive udbetalt ikke så lang tid efter," siger han ifølge B.T.

Regeringen vil bede Folketingets formand om, at lovforslaget hastebehandles inden Folketingets åbning i oktober, sådan at det 8. september er færdigbehandlet og vedtaget i Folketinget.

Herefter vil første halvdel af ældrechecken, altså 2.500 kroner, kunne blive udbetalt kort tid efter.

"Hvis vi kan have færdigbehandlet hastebehandlingen, er det forventningen, at pengene kan blive udbetalt inden oktober måneds regninger, og det vil sige i anden halvdel af september"« siger Peter Hummelgaard.

Den anden halvdel af den økonomiske hjælp vil blive udbetalt i begyndelsen af næste år.