13 tips: Sådan flytter du fokus fra din alder, når du søger arbejde

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er en masse små ting, du kan gøre for at forbedre dine jobchancer.

At søge et nyt job er udfordrende, uanset hvor gammel du er. Men hvis du er 50 eller ældre, kan du stå over for yderligere forhindringer.

Ifølge AARP Research mener næsten to ud af tre arbejdere i alderen 50-plus (62 procent), at ældre oplever diskrimination på arbejdspladsen i dag på grund af alder.

Deres bekymring er berettiget. Offentlige data viser, at jobsøgende over 55 år typisk står over for betydeligt længere perioder med ledighed sammenlignet med jobsøgende mellem 20 og 24 år.

Hvis du er bekymret for at møde fordomme under jobsøgningen, skal du ikke gå i panik. Der er mange ting, du kan gøre for at vise de færdigheder og erfaringer, du har opnået i løbet af din karriere.

Følgende tips hjælper dig med at rette dit CV for at hjælpe dig med at skille dig ud fra konkurrenterne og få det rigtige job.

1. Fokusér på din seneste oplevelse

Jo længere du er i din karriere, jo mindre relevant bliver din tidligere erhvervserfaring. Arbejdsgivere bekymrer sig mest om dit seneste arbejde, der har betydning for de roller, de udfylder, ikke din erfaring fra 15 eller flere år siden.

Derfor bør du give flere detaljer om de stillinger, du har haft i de sidste 10 til 15 år, der er relateret til din nuværende jobsøgning, og have mindre fokus på dine tidligste job.

2. Fjern ældre datoer

Fjern datoerne, der er relateret til erhvervserfaring, uddannelse og certificeringer, hvis de falder uden for den 15-årige periode.

Selvom du måske ønsker at konsolidere ældre erhvervserfaring i en separat sektion eller en "Karrierebemærkning", er inklusive ansættelsesdatoerne unødvendige.

På samme måde er det vigtigt at dele dine legitimationsoplysninger på dit CV, men arbejdsgiveren behøver ikke at vide, at du fik din uddannelse for mere end 17 år siden.

3. Begræns dit CV til to sider

De fleste arbejdsgivere bruger mindre end 10 sekunder på at gennemgå et cv, før de beslutter sig for, om kandidaten skal overvejes yderligere. Med så lidt tid til at gøre det rigtige indtryk er det vigtigt at strømline dit cv til to sider.

Fokuser på at bruge dette rum til at fremhæve din seneste arbejdserfaring og præstationer, der bedst matcher dine nuværende karrieremål.

4. Undgå "blæksprutte"-tilgangen

Selvom du måske har haft adskillige roller gennem din karriere, bør dit CV ikke være en udførlig liste over alt, hvad du har lavet.

Fokuser på at skræddersy dit CVs indhold til at understøtte dit nuværende karrieremål i stedet for at give et generelt resumé af hele din arbejdshistorie.

5. Optimer dit CV med søgeord

75 procent af alle online-ansøgninger vil aldrig blive set af menneskelige øjne, takket være ansættelsesrobotterne, som er softwareprogrammer kendt som et ansøgersporingssystem. Deres job er at indsamle, scanne og rangere en arbejdsgivers indgående ansøgninger.

For at forbedre dit CVs chancer for at komme forbi denne digitale gatekeeper og videre til et menneske til gennemgang, skal du sørge for, at dit dokument indeholder de relevante nøgleord.

Hvis et ord eller en sætning gentagne gange dukker op i de jobopslag, du er interesseret i, skal du inkorporere disse termer i dit CV.

6. Opgrader din e-mailadresse

Ældre arbejdstagere ses nogle gange som manglende tekniske indsigt. Giv ikke arbejdsgiverne en grund til at tro, at du passer til denne stereotype.

Drop din gamle AOL- eller Hotmail-e-mail-konto for en gratis, professionelt udseende Gmail-adresse, der indeholder dit navn.

7. Brug dit mobiltelefonnummer

Hvis du stadig angiver dit fastnetnummer på dit CV, er det tid til at opdatere dine kontaktoplysninger.

Angiv kun dit mobiltelefonnummer på dit CV, så du kan styre voicemail-beskeden, hvem der besvarer vigtige telefonopkald fra arbejdsgivere, og hvornår.

8. Hop med på LinkedIn-vognen

LinkedIn er en værdifuld platform til at komme i kontakt med andre i din branche og afdække nye jobmuligheder. Det er også et vigtigt sted at annoncere dit kandidatur til potentielle arbejdsgivere.

Faktisk konkluderede en undersøgelse foretaget af rekrutteringssoftwareudbyderen Jobvite, at 93 procent af arbejdsgiverne indrømmer at have gennemgået kandidaternes sociale netværksprofiler - uanset om kandidaterne har givet disse oplysninger.

Hvis du tidligere har undgået at bruge LinkedIn, er det nu, du skal oprette en onlineprofil, der understøtter dine karrieremål. Tilføj et link til din LinkedIn-profil i toppen af ​​dit CV for at sikre, at arbejdsgivere finder din rigtige profil

9. Vis dine tekniske færdigheder

Det faktum, at du ved, hvordan du bruger Microsoft Office, er ikke længere bemærkelsesværdigt (medmindre din rolle kræver avanceret viden om Excel). Vis arbejdsgivere, at du har fulgt med de nyeste værktøjer og platforme relateret til dit felt.

Hvis du er i et ikke-teknisk erhverv, skal du oprette en lille sektion nederst på dit CV, der viser disse færdigheder. Hvis du indser, at der er en færdighed eller et værktøj, som rutinemæssigt optræder i de jobbeskrivelser, du målretter mod, men som du ikke har styr på, kan du tjekke websteder som edX, Coursera og Skillshare for at finde gratis eller billige onlinekurser.

10. Tilpas hver online-ansøgning

Små justeringer af indholdet af dit CV kan gøre en stor forskel for at afgøre, om din onlineansøgning når frem til et menneske til gennemgang. Før du indsender endnu en onlineansøgning, skal du revurdere dit CV baseret på stillingsopslaget.

Foretag derefter små redigeringer for at tilpasse dit CV, så det klart afspejler dine kvalifikationer til den specifikke rolle.

11. Glem det objektive udsagn

Undgå at bruge en objektiv erklæring, der er fuld af lommeuld og udelukkende fokuserer på dine ønsker og behov. Erstat den i stedet med din "elevatortale".

Forklar i et kort afsnit, kendt som et professionelt resumé, hvad du er god til og mest interesseret i, og hvordan du kan give værdi til en kommende arbejdsgiver.

Med andre ord, opsummer dine jobmål og kvalifikationer for læseren.

12. Sigt efter visuel balance

Hvis indholdey er kongen i et CV, så er design dronningen. Hvordan din information er formateret er lige så vigtig som selve informationen.

Fokuser på at udnytte en kombination af korte afsnit og punktopstillinger for at gøre det nemt for læseren hurtigt at scanne dit CV og finde de vigtigste detaljer, der understøtter dit kandidatur.

13. Fokuser på præstationer, ikke opgaver

På dette tidspunkt i din karriere er rekrutterere mindre interesserede i de opgaver, du har udført, og mere interesserede i at lære, hvad du har opnået.

Adskil hvert job under din arbejdshistorie med en kort tekst, der beskriver din rolle og dit ansvar. Tilføj derefter et sæt punktopstillinger for at beskrive de resultater, du har opnået, og de vigtigste bidrag, du har ydet, som har gavnet organisationen.

Ved at markere disse detaljer trækker du læsernes øjne til den information, de holder mest af: dine kvalifikationer.

Når det er muligt, bør du bruge tal og data til at underbygge dine præstationer for at give rekruttereren yderligere kontekst.

Kilde: AARP