Tampon dræbte næsten reality-stjerne: Sad i hende i tre måneder

Kendte

31/10/22 | 05:15

Fotokollage: Instagram/@maurahiggins
Fotokollage: Instagram/@maurahiggins

Skrevet af Redaktionen

Maura Higgins på 31 pådrog sig toksisk shock syndrom (forkortet TSS) fra en tampon, der sad fast i hendes vagina. Den britiske berømthed var tæt på at omkomme på grund af det. Derfor har hun besluttet sig for at dele sin erfaring med andre piger.

Maura er blevet kendt i England, fordi hun har deltaget i reality-showet Love Island. I et andet tv-program fortalte hun om de livstruende komplikationer, der kom på baggrund af infektion.

Hun fortalte, at tamponen endte med at være i hendes krop i tre måneder, før lægerne opdagede vatkuglen i Higgins' livmoderhals. Tamponen var tæt på at tage livet af hende.

"Faktisk havde jeg en meget dårlig oplevelse. Jeg er ikke læge, jeg ved ikke så meget om det, men man skal ikke bruge en tampon i mere end ni timer, tror jeg," forklarede Maura Higgins og tilføjede: "Jeg var så syg, at jeg ikke vidste, hvad der foregik."

Da tamponen endelig blev fjernet fra hende, lugtede den ifølge Maura Higgins så fælt, at hun blev nød til at forlade rummet.

Det skriver Mirror.

Fordi Higgins faktisk var tæt på at dø, advarer hun nu andre unge piger: "Der har været mennesker, der er døde af det. Unge piger bemærker det måske ikke. Når de går ud om natten, når de er virkelig fulde og så glemmer, at disse ting rent faktisk sker. Folk taler ikke om det."

TSS er hovedsageligt forbundet med brug af tamponer hos unge kvinder.

Hvis en tampon bæres for længe eller ikke skiftes i løbet af dagen, så kan det fremkalde en infektion. Dette kan i yderste tilfælde føre til en alvorlig forgiftning, som i sidste instans kan være dødelig, hvis det ikke behandles korrekt.