Robbie Coltrane blev 72: Dette døde 'Hagrid'-skuespilleren af

Kendte

23/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Skuespilleren Robbie Coltrane blev 72 år gammel . I årevis spillede briten rollen som den sympatiske halvkæmpe Hagrid i "Harry Potter"-filmene. Nu er årsagen til hans død blevet offentliggjort.

Ifølge online-magasinet Deadline døde den 72-årige som følge af multipel organsvigt.

Obduktionen iste desuden, at han også led af blodforgiftning, hjertestop og en luftvejsinfektion.

Coltrane blev diagnosticeret med type 2-diabetes, mens han var i live. Ligesom han har også siddet i kørestol siden 2019 på grund af knæproblemer.

Sorgen over Coltranes bortgang virkede næsten grænseløs. Tusinder og atter tusinder af mennesker delte hyldester på sociale medier, hvor de beskrev, hvad skuespilleren betød for dem. Selvfølgelig primært på grund af den ikoniske rolle som Hagrid.

"Vi er dybt kede af bortgangen af ​​den store Robbie Coltrane, som spillede Hagrid i 'Harry Potter'-filmene med sådan venlighed, hjerte og humor," blev der skrevet på den officielle Harry Potter-konto på Twitter.

"Jeg vil aldrig glemme duften af ​​cigarer og skæglim – en vidunderlig kombination," skrev Rupert Grint på ​​Instagram. "Ingen andre på denne planet kunne have spillet Hagrid, kun Robbie."

Emma Watson skrev: "Robbie var som den sjoveste onkel, jeg nogensinde har haft, men mest af alt var han meget omsorgsfuld og medfølende over for mig, som barn og som voksen."