Naser Khader røg ud af politik: Nu vil han være præst

Kendte

25/08/2023

Foto: Knud Winckelmann, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Knud Winckelmann, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Han er allerede begyndt på uddannelsen.

Sidens 2021 har der været stille om den erfarne politiker, Naser Khader.

Det var nemlig det år, hvor han blev ekskluderet fra De Konservative, efter en advokatundersøgelse havde understøttet de anklager om seksuelle krænkelser fra Khaders side, som var blevet afdækket af Danmarks Radio.

Klip så frem til i dag, august 2023, hvor den tidligere politiker har fundet sit nye kald.

Han vil nemlig være præst, og faktisk er han allerede begyndt på præsteudannelsen på Københavns Universitet.

Det fortæller han i et interview med Kristeligt Dagblad.

Har helliget sig kristendommen

Efter eksklusionen fra De Konservative har Naser Khader faktisk helliget sig kristendommen, selvom det startede i det små ved at være at finde på de bagerste rækker til gudstjenester.

"Den sidste tid har været en meget svær periode for både mig selv og min familie. Men måske er der en mening med det hele. Jeg er i hvert fald fuldt bevidst om, at jeg også har mine fejl," siger han til avisen.

Derudover forklarer han, at det at sige trosbekendelsen og forsage Djævelen er med til at minde ham om, hvilken person han ikke ønsker at være.

Naser Khader blevet optaget på paragraf 1-præsteuddannelsen på Københavns Universitet. Det vil sige, at han efter to år kan komme vider på pastoralseminariet, hvorfra han så kan søge præstestillinger i folkekirken.

Årsagen til, at han så hurtigt kan komme videre med sin drøm, er, at han allerede har en master i teologi.

I Folketinget ad to omgange

Den 60-årige Khader blev første gang valgt til Folketinget for Det Radikale Venstre i 2001. Han endte med at sidde i Folketinget frem til 2011, inden han igen i 2015 blev stemt ind.

Khader er ligeledes kendt for at have skiftet parti gentagne gange i løbet af sin politiske karriere. Han har både repræsenteret Det Radikale Venstre, De Konservative, Ny Alliance, Liberal Alliance og siddet i Folketinget som løsgænger, altså uden for parti.