Kan du kende hende? Pippi Langstrømpe spiller bedstemor i ny film

Kendte

12/10/2022

Sådan så Inger Nilsson ud som Pippi Langstrømpe i 1968. Meget vand er løbet under broen siden! Foto: Wikimedia Commons, Public Domain
Sådan så Inger Nilsson ud som Pippi Langstrømpe i 1968. Meget vand er løbet under broen siden! Foto: Wikimedia Commons, Public Domain

Skrevet af J. Bøgen

Er der virkelig gået så lang tid??

"Här kommer Pippi Långstrump,
tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa
Här kommer Pippi Långstrump,
ja, här kommer faktisk ja!"

Filmatiseringen af Astrid Lindgrens klassiske historie om den bomstærke lille pige med de karakteristiske fletninger og fortænder har skabt mange minder for både ældre og yngre.

Men af og til glemmer man måske, at filmene faktisk er fra 1960'erne, og det betyder jo, at den lille pige med kæleaben Herr Nilsson er blevet voksen.

Faktisk meget voksen.

I dag er Inger Nilsson, som skuespillerinden hedder, nemlig 63 år, og hun er faktisk aktuel i en ny film fra hinsidan - men denne gang spiller hun bedstemor!

Filmen Mini-Zlatan og Onkel Tommy har premiere i Danmark i denne uge, og i billederne herunder kan du se et par stillbilleder fra traileren med den meget voksne Pippi-skuespillerinde i rollen som den flæskespisende bedstemor.

Foto: Screendump, YouTube, Mini-Zlatan og Onkel Tommy

Foto: Screendump, YouTube, Mini-Zlatan og Onkel Tommy

Inger Nilsson er født i 1959, og efter skoletiden blev hun uddannet sekretær, inden hun gik mere helhjertet ind i skuespilbranchen.

Hun fik arbejde som rekvisitør på et teater, hvor hun efterfølgende også fik forskellige roller.

I 2006 arbejdede hun faktisk som lægesekretær i Stockholm, inden hun fik en rolle som retslæge i en tysk TV-serie.

Og nu er tiden altså kommet til at spille bedstemor!

Filmen bliver vist med dansk tale i de danske biografer, så det kunne da være, man skulle invitere børnebørnene ind at se Mini-Zlatan og Onkel Tommy i efterårsferien.

Inger Nilsson er 63 år i dag. Her var hun med til en filmfestival i 2015. Foto: Wikimedia Commons, Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0