Miss Hyacinth tilbage i rampelyset: Vinder fin pris

Kendte

04/12/22 | 06:00

Foto: Screenshot, Britbox / Youtube
Foto: Screenshot, Britbox / Youtube

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Stjerne modtager endelig pris

Det er efterhånden mange år siden, at den fantastiske serie “Fint skal det være” har tonet frem på dansk tv. Men det betyder jo ikke at vi har glemt den fantastiske Miss Hyacinth, eller hendes mand Richard. 

Det er efterhånden mange år siden at stjernen har tonet frem på nogle medier, efter hun fik en kørestol har stjernen holdt sig på afstand af offentligheden, men nu toner hun alstå frem igen - denne gang til en ceremonia i Freemasons Hall i London. 


Patricia Routledge fyldte 93 år i 2022, og det er efterhånden 30 år siden hun kom på skærmen, og fik sin berømmelse i den britiske serie “Fint skal det være”, som stragte sig over mange sæsoner/år. Hun har dog undgået paparatsier og medier lige siden, da hun elskede rollen men ikke var vild efter alt den opmærksomhed rollen gav hende. 

Idag blir den 93 årige sjælden set udenfor privaten, og det var et glædeligt gensyn da stjernen mødte op til ceremonien. Patricia Routledge blev overrakt en æreresmedlem’s pris, som nu udødeliggøre stjernen som æresmedlem af Freemasons Hall i London.

Det er ikke lang tid siden et andet medlem af castet, afgik ved døden. Den altid nervøse nabo - Elizabeth “Liz” Warden (Josephine Ann Tewson). Hende nervøsitet og menneskelige indsigt i serien gjorde hende også populær, og alle så frem til næste gang Elisabeth skulle på fint te-besøg ved Miss Hyacinth, med rystende kopper og høje udbrud var det en komisk duo der altid kunne få folk til at grine. “Fint skal det være” serien bredte sig til fem sæsoner, som især i Danmark blev populære. Serien genudsendes nu i england, og på dansk tv vil serien også blive genudsendt. Showet stoppede ironisk nok, fordi Patricia ikke ønskede at blive kendt på bekostning af hendes stramme pernippede sippede husmor rolle, den rolle som vi alle elsker hende for idag.