Hall of Fame-guitarist sagsøgt: Beskyldes for ansvar i dødsulykke

Kendte

11/07/2024

Bassist Michael "Flea" Balzary (tv.) og Josh Klinghoffer (th.) under en koncert i 2017. Foto: Shutterstock
Bassist Michael "Flea" Balzary (tv.) og Josh Klinghoffer (th.) under en koncert i 2017. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den nu 44-årige guitarist påkørte en mand, der endte med at miste livet.

Josh Klinghoffer er måske ikke et navn, der vækker særligt meget genklang i danskernes bevidsthed.

Det gør måske navnet Red Hot Chili Peppers i stedet - og det er netop det ikoniske rockband, Klinghoffer før har været medlem af.

Faktisk er Klinghoffer den yngste til nogensinde at blive optaget i Rock and Rolls Hall of Fame, da både daværende og tidligere medlemmer af Red Hot Chili Peppers blev optaget i det ærefulde selskab i 2012.

Men nu er Klinghoffer kommet i mediernes søgeslys af en helt anden og langt mere alvorlig årsag.

Han bliver nemlig sagsøgt i forbindelse med en trafikulykke, der kostede en 47-årig mand livet.

Det skriver Los Angeles Times.

Den skæbnesvangre eftermiddag

Søgsmålet er indgivet af den omkomnes datter, og i teksten kan man læse, hvad der faktisk skete om eftermiddagen d. 18. marts.

Klinghoffer skulle eftersigende være kommet kørende i sin bil ved et lyskryds, hvor han drejede til venstre. Her var den 47-årige omkomne i gang med at krydse vejen i et fodgængerfelt.

Den omkomne blev kastet/trukket hen over asfalten og fik i den forbindelse hovedskader. Han blev erklæret død på hospitalet først på aftenen samme dag.

I søgsmålet står der, at videomateriale fra ulykke nviser, at Klinghoffer ikke forsøgte at bremse eller sænke farten, før han ramte fodgængeren. Dette tolker sagsøgeren som et tegn på, at Klinghoffer var "distraheret, imens han kørte".

Klinghoffers advokat har kaldt episoden for "en tragisk hændelse" og forklaret, at Klinghoffer straks kørte ind til siden, stoppede bilen, ringede efter hjælp og ventede til både politi og redningsmandskab ankom til stedet.

Advokaten tilføjer også, at Klinghoffer samarbejder med myndighederne i forbindelse med efterforskningen.

Søgsmålet nævner ikke noget krævet erstatningsbeløb.

Efter at have forladt Red Hot Chili Peppers i 2019 har Klinghoffer blandt andet både optaget sange og optrådt med store navne som Pearl Jam og Iggy Pop.