George Harrison ønskede aldrig en Beatles reunion: Det var fansenes skyld

Kendte

04/3/23 | 07:12

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Beatles-stjernen George Harrison forklarede, at han slet ikke havde lyst til at vende tilbage til scenen med "the Fab Four".

Et turbulent opbrud

Efter at The Beatles brød op i 1970, var det meget turbulent mellem bandmedlemmerne. De havde skændtes, var uenige om musik og udholdt juridiske kampe. Så da de begyndte at arbejde med deres egen musik hver for sig, blev de naturligvis trygge ved at komponere alene. Men det forhindrede ikke fans i at ønske, at the Fab Four skulle genforenes. George Harrison var meget imod denne idé

Det er fansenes skyld

I 1986 optrådte Harrison i et australsk tv-nyhedsshow, hvor han blev spurgt om muligheden for en genforening mellem de tre stjerner (på dette tidspunkt var John Lennon blevet myrdet seks år tidligere).

Han forklarede: "Det er bedst at lade det være, som det var. Med alle de gode minder. Og pladerne er der. Du ved, du vil ikke se tre gamle mænd, der tumler rundt på scenen og udgiver sig for at være the Fab Four."

Harrison udtrykte samme mening tilbage i 1974, da han blev spurgt om tanken om at finde sammen igen, kun fire år efter den første splittelse.

Og under dette udbrud lagde han udelukkende skylden på The Beatles' fans: "Jeg kan forstå, at Beatles gjorde pæne ting, og det er værdsat, at folk stadig kan lide dem. Problemet kommer, når de vil leve i fortiden, når de vil at holde fast i noget. Folk er bange for forandring."

"Folk brugte os som en undskyldning til at skeje ud"

Harrison sagde, at fansenes krav om at The Beatles skulle finde sammen igen var en tilsidesættelse af deres velbefindende: "De har masser af sange, de kan spille for evigt. Men hvad vil de have? Blod? De vil have os alle til at dø som Elvis Presley ?"

Han sagde, at hvert år bandet var på farten "føltes som 20 år". Han fortsatte: "Så selvom det måske kun var fem eller seks år, virkede det som en evighed. Det var nok for mig, jeg har ikke noget ønske om at gøre alt det."

Sangeren tilføjede, at fans brugte The Beatles som en "undskyldning".

"Folk brugte os som en undskyldning for at skeje ud," sagde Harrison. "Og det var vi ofre for. Det er derfor, de vil have Beatles til at fortsætte, så de alle sammen kan blive dumme igen. Men de tager ikke hensyn til vores velbefindende, når de siger: 'Lad os få Fab Four igen'."

En lille genforening i 1994

Der var dog en slags Beatles-genforening et årti senere. I 1994 mødtes Harrison, Starr og Paul McCartney for at filme nogle nye optagelser til deres kommende projekt The Beatles Anthology.

Sammen sad de og snakkede om gamle tider, før de spillede et par sange sammen.

"Det var bare to akustiske guitarer og mig på børster," udtalte Starr. Han bekræftede også, at bandet spillede bidder af sangene Raunchy, Thinking of Linking og Blue Moon of Kentucky.