Efter "Bamse" - denne kendte skuespiller skal Anders W. Berthelsen spille næste gang

Kendte

14/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den nye rolle er en folkekær dansk skuespiller.

425.000 danskere kan ikke tage fejl.

Eller jo, det kan de sagtens, men ikke desto mindre er både de danskere, der har været inde og se filmen om Flemming "Bamse" Jørgensen i biografen og kritikerne helt enige om, at det er en film af meget høj kvalitet.

Hovedrolleindehaveren Anders W. Berthelsen har selv kaldt rollen som "Vimmersvej-sangeren" sit livs filmrolle, og han har faktisk allerede nu sit næste store projekt på plads.

Også her skal han portrættere en kendt dansker, nemlig skuespilleren Preben Kaas, som er far til stjernen Nikolaj Lie Kaas.

Rollen som Preben Kaas indgår i en ny TV2-serie med titlen Dansegarderoben, som handler om revyverdenen i midten af 1970'erne. Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

I MeToo's skygge

Ditte Hansen og Louise Mieritz står bag den nye serie, og de fortæller i pressemeddelelsen, at MeToo-bølgen har spillet en rolle i at få projektet op at køre.

"Der er stadig er en tavshedskultur, der skal gøres op med. Kvinder har stadig brug for at dele deres fortællinger og blive troet på for at finde styrke til forandring. Ved at placere vores historie i 1975 perspektiverer vi op til nutiden og forstår, at det ikke er noget, vi løser på én dag, fordi sexisme desværre er dybt forankret i vores kultur og vores historie. Derfor er det vigtigt, at vi taler om det, laver historier om det og ikke bliver tavse igen."

Serien er en ensemblefortælling om otte kvinder, hvor hovedrollen som dansepigen Sussie spilles af Marie Bach Hansen, mens de øvrige dansere spilles af Mille Lehfeldt, Olivia Joof Lewerissa, Marie Reuther, Andrea Heick Gadeberg, Nanna Finding Koppel, Coco Hjardemaal og Rebecca Rønde Kiilerich.

I andre roller ses Jakob Oftebro, Esben Dalgaard, Louise Mieritz, Ditte Hansen, Annika Aakjær, Helle Dolleris og Andreas Bo.