Eddie Skoller er død

Kendte

28/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Entertaineren blev 79 år.

Musiker og entertainer Eddie Skoller er søndag død efter længere tids sygdom.

Det oplyser familien til Ritzau.

Han sov stille ind omgivet af sine nærmeste på Rigshospitalet i København, siger familien, som beder om ro til at sørge. Han havde kæmpet med længere tids sygdom, men det oplyses ikke, hvad han fejlede.

Boet i Danmark størstedelen af sit liv

Som navnet måske antyder, er Eddie Skoller født i USA, mere præcist i den amerikanske delstat Missouri, i 1944. Han boede dog størstedelen af sit liv i Danmark. For eksempel allerede som ung, da han læste økonomi på Handelshøjskolen i København og endda også fik arbejde for Danfoss.

Men allerede fra barnsben havde den gemytlige musiker et ønske om at optræde, og den drøm begyndte han at forfølge i slutningen af 1960'erne, hvor han med sange som “What did you learn in school today”, “En enkel sang om frihed” og “I Middelhavet sardinen svømmer”, sikrede ham folkelig succes.

Hans debut fandt sted i 1968, hvor han optrådte i Tivolis Vise Vers Hus, og nogle år efter kom han så med sit første onemanshow, da han optrådte i Odd Fellow Palæet.

Årtier med latter

Skollers karriere blev flere årtier lang, og i de senere år har han blandt andet turneret med “nostalgi-forestillinger” og optrådt for virksomheder og på kongresser.

I 2020 gjorde han desuden comeback i en særlig koncertudgave af musicalen “Jesus Christ Superstar”. Et elegant lille callback til 1972, hvor Skoller selv spillede med i forestillingen, da den verdensberømte musical havde danmarkspremiere.

Udover kærligheden til musik og underholdning var Eddie Skoller også i mange år en passioneret tennisspiller. For eksempel var han i en årrække makker med Bent Fabricius-Bjerre, der gik bor i 2020.

Eddie Skoller efterlader sig fem børn og hustruen Dorrit Elmquist.