Celine Dion uhelbredeligt syg - aflyser Europa-turné

Kendte

08/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det fortæller sangeren selv i en video på de sociale medier.

I en grådfuld Instagram-video fortalte 54-årige Celine sine følgere, hvorfor hun var nødt til at aflyse sin kommende Europa-turné. Hun har nemlig fået en ekstremt sjælden diagnose.

Den ikoniske sangerinde lider nemlig af Stiff Person Syndrome (SPS) - en en autoimmun sygdom, hvor kroppen danner antistoffer mod sit eget væv. Det fortæller hun i en video på sin Instagram-profil.

Symptomerne på SPS er tiltagende stivhed i musklerne og smertefulde kramper i musklerne, som er udløst af bevægelser og følelsesmæssig påvirkning. Ofte begynder sygdommen med, at man bliver stiv i ryggen.

Der er i øjeblikket ingen kur mod SPS, som kan gøre den ramte til 'menneskelige statuer', nogle gange ude af stand til at gå eller tale.

Den canadiske superstjerne fortalte sine fans, at hun forsøger at gøre, hvad hun kan for at minimere symptomerne. Det skriver The Sun.

"Hej alle sammen, jeg er ked af det har taget mig så lang tid at nå ud til jer. Jeg savner jer alle sammen så meget og kan ikke vente med at stå på scenen og tale med jer personligt," siger hun i videoen.

"Som I ved, har jeg altid været en åben bog, og jeg var ikke klar til at sige noget før, men jeg er klar nu. Jeg har kæmpet med problemer med mit helbred i lang tid, og det har været rigtig svært for mig at møde mine udfordringer og at tale om alt det, jeg har været igennem. For nylig er jeg blevet diagnosticeret med en meget sjælden neurologisk lidelse kaldet Stiff Person Syndrome, som rammer 1 ud af 1 million mennesker," fortsætter hun.

Hun fortæller, at sygdommen indebærer, at hun får muskelspasmer. Spasmerne påvirker alle aspekter af hendes daglige liv, og forårsager nogle gange vanskeligheder når hun går, og når hun bruger sine stemmebånd til at synge, som hun før gjorde.

"Det gør mig ondt at fortælle jer, at det betyder, at jeg ikke vil være klar til min turné i Europa i februar," siger hun.

Hun afsluttede med at sige, at hendes hovedmål nu er at koncentrere sig om sit helbred.

Fans begyndte først at være bekymrede for Celines helbred i begyndelsen af ​​året, da hun aflyste de nordamerikanske datoer for sin Courage-verdensturné fra den 9. marts til den 22. april.

Før det var hun nødt til at aflyse starten på sit Las Vegas comeback-residency efter at have oplevet muskelspasmer.