Yndig trebenet hund er klar til fodboldkamp efter operation

Kæledyr

24/04/2023

Foto: SWNS
Foto: SWNS

Skrevet af Emil B.

Den uimodståelig søde dværgschnauzer, Freddie, elskede at sparke en bold, men en dag blev det hele vendt på hovedet. Freddie havde fået en tumor, og gode råd var dyre.

Ville måske aldrig sparke bold igen

Dyrlæger advarede Freddies ejer, Bob Doyle, om, at hans elskede hund risikerede at dø, efter de opdagede en tumor i hans forfod: "Vi troede først, at Freddie enten havde fået sin pote i krukker, eller at et græsfrø havde arbejdet sig ind."

Og Doyle tilføjer: "Da vi lærte, hvad der var galt, var vi utroligt chokerede og bekymrede, da Freddie er meget omgængelig og selvsikker med andre hunde og mennesker, så vi var bekymrede for, hvilken effekt det ville have på ham." Hans eneste håb var at få foden delvist amputeret. Det var et stort indgreb for Freddie, men de endte med at gå den vej med ham.

Han fik foden amputeret, og i en af de første operationer af sin art spændte dyrlæger en protese rundt om albueleddet.

Intensive fysioterapisessioner

Derefter måtte Bob arbejde med Freddie i intensive fysioterapisessioner for at lære at gå igen. Og på trods af at Freddie var forsigtig, lærte hunden hurtigt at tilpasse sig sit nye ben. 

Fysioterapeuten fortæller: "Freddie kunne måske ikke lide det, da protesen oprindeligt blev påsat eller fjernet, men efter masser af tryghed og godbidder forbinder han den nu med et led. Det giver ham friheden til at udforske verdenen sammen med sin søster Gertie."

Han tilføjer: "Han har lært at gå og trave igen på samme måde, som han gik før sin amputation, og hans færdigheder inkluderer nu endda fodbold."

Kun få uger efter operationen hos Davies Veterinary Specialists i Hertfordshire, var Freddie tilbage på alle fire efter at være blevet udstyret med en højteknologisk protesepote.

Doyle og Freddie var lykkelige. Nu er Freddie i fuld gang med at spille fodbold. Den sport, som han elsker allerhøjest.