Vær på vagt: Sådan forebygger du de mest almindelige farer for killinger

Kæledyr

02/6/23 | 11:02

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Verden kan være farlig for en nysgerrig lille pelsklump!

Det er en spændende tid, når man beslutter at anskaffe sig en kattekilling. Drømme om livet med den lille killing spirer, og det er svært at vente, til killingen bliver gammel nok, til den kan flytte hjem til dig.

Killinger er nysgerrige små væsener, der elsker at udforske verden omkring dem. Men i deres legesyge og uerfarne tilstand kan de komme ud for livsfarlige situationer. Foto kan frit benyttes ifm omtale af artiklen.

Som ansvarlig katteejer kan du tage nogle få forholdsregler for at skabe et mere sikkert miljø for din killing. Der er mange ting i hjemmet, der kan udgøre en risiko for dens sikkerhed og trivsel. Det kan være alt fra giftige planter og skadelige kemikalier til skarpe genstande og åbne vinduer.

Agria Dyreforsikring har derfor lavet 10 gode råd til at gøre dit hjem ”killingesikkert”.

1. Begræns adgangen til farlige områder

Killinger er nysgerrige og eventyrlystne, så det er vigtigt at forhindre dem i at komme til farlige områder i huset. Hold døre til potentielt farlige rum som vaskerum, garage eller skur lukkede.

2. Fjern giftige planter

Der er en række stueplanter, der kan være giftige for katte. Er du i tvivl om en bestemt plante, er det bedst at undersøge den specifikke plante eller rådføre dig med en dyrlæge. Hvis du har mistanke om, at din kat har indtaget en giftig plante, skal du straks kontakte en dyrlæge for rådgivning.

3. Sikre elektriske ledninger

Ledninger kan være farlige, hvis killinger bider i dem. Brug ledningsbeskyttere eller placer ledningerne, så de er utilgængelige for killinger.

4. Hold rengøringsmidler og kemikalier utilgængelige

Rengøringsmidler, plantegifte og kemikalier bør opbevares på steder, som killinger ikke kan nå.

5. Pas på små genstande, som kan sluges

Undgå at lade små genstande ligge rundt, som killinger kan sluge og som potentielt kan sætte sig fast i halsen.

6. Vinduer og altaner

Killinger er nysgerrige og kan hoppe eller falde ud ad vinduer og altaner. Sørg for at sikre dem med skærme eller net, så killingen ikke kan komme ud.

7. Sørg for, at der er sikre gemmesteder

Killinger har brug for trygge og beskyttede områder, hvor de kan hvile og føle sig trygge. Giv dem adgang til bløde, komfortable senge eller kattekurve, hvor de kan slappe af.

8. Badekar og swimmingpools

Undgå at lade killinger være alene i nærheden af pools eller badekar.

9. Hold medicin utilgængelig

Medicin og kosttilskud bør opbevares i lukkede skabe eller skuffer, der ikke kan nås af killinger.

10. Hold øje med din killing

Vær opmærksom og hold øje med killingen for at sikre, at den ikke kommer i farlige situationer. Skal den være uden opsyn i længere perioder, må du sikre dig at den opholder sig et sted, der er trygt og fri for farer.

Det er vigtigt at bemærke, at dette er generelle retningslinjer, og der kan være andre specifikke forholdsregler, du bør tage baseret på dit eget hjem og din killings adfærd.