Udviser din hund denne adfærd skal du passe på

Kæledyr

06/01/2023

Foto: Screenshot TikTok
Foto: Screenshot TikTok

Skrevet af Redaktionen

Der er mange ting, som hunde gør, der ser søde og nuttede ud. Men det er ikke alt, der ser sødt ud, som er ment på samme måde. Hvis din hund udviser nedenstående adfærd, skal du være på mærkerne.

Hunde er noget af det mest populære indhold på sociale medier. Ejerne elsker at filme de små elskværdige væsner, der ofte smelter ejernes hjerter med en adfærd, som er umiddelbar og nuttet.

Særligt har ejere, der også har babyer, en helt særlig evne til at finde mobilen frem for at filme, når hunden tilsyneladende er helt pjattet med den lille trold.

Nogle hunde ser utvivlsomt deres nye, små familiemedlemmer som værende en af deres bedste venner, men det er ikke selvsagt, at en hund elsker dit spædbarn.

Nogle hunde øger deres beskyttelsesinstinkt, når der kommer en baby i huset, og det kan faktisk være farligt. Det er en adfærd, du skal være forsigtig med.

En video, der er delt på TikTok er et rigtig godt eksempel på, hvorledes en hunds adfærd sammen med en baby kan tolkes på flere forskellige måder. Mange der ser videoen tror fejlagtigt, at hunden forsøger at beskytte babyen, fordi den er helt pjattet med de nyankomne familiemedlem. Det er dog langt fra sandheden.

Videoen er dog delt af en hundeekspert, og hun fortæller, at babyen skal tages væk fra hunden, fordi hundens kropssprog og små fagter udviser klare advarselssignaler. Hunden viser i videoen et udtalt bytte- og beskyttelsesinstinkt, og det kan ende med, at den angriber ejeren OG barnet.

Videoen er formentlig tidligere blevet lagt op på TikTok af en anden bruger, som syntes, at hendes hunds opførsel var nuttet. Men hundeeksperten præciserer, hvordan man kan se, at hunden ikke primært prøver at beskytte det lille liv, men i stedet ser babyen som sit bytte.

Derfor skal du være opmærksom, hvis du observerer følgende tegn i en sådan situation hos en hund. Gør du det, skal du hurtigt fjerne barnet fra hunden:

  • "Hundeøjne" - altså store, brede øjne.

  • Hunden slikker sig på næsen, når du nærmer dig.

  • Den firbenede ven spænder kroppen.

  • Hunden griber gentagne gange 'byttet' med poterne eller prøver at blokere for andres forsøg på at nærme sig byttet eller hunden selv.

  • Hunden lægger sin ører tilbage.

  • Hunden lægger sig på byttet og ønsker ikke at blive flyttet væk fra det.

En hunds beskyttelsesinstinkt kan gå fra at være nuttet til farligt på et splitsekund. Hold godt øje med din firbenede ven, når den er sammen med din baby, og beslut dig så for, om de to skal være i nærheden af ​​hinanden eller ej.