Skræmmende video: Spækhuggere sænker båd i koordineret angreb

Kæledyr

25/5/23 | 12:18

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

De fire ombord på båden måtte reddes med blandt andet helikopter.

En sejltur ud for Gibraltar endte dramatisk for de fire besætningsmedlemmer.

Båden kom nemlig under angreb, men ikke af pirater - af spækhuggere.

Og faktisk var de store vanddyr så brutale i deres angreb, at båden endte med at synke og de fire ombord måtte reddes af kystvagten.

Det skriver flere medier, blandt andre det tyske sejlsportsmagasin Yacht.

Skipperen på båden fortæller til magasinet, at der var to mindre og en større spækhugger om angrebet. De to små gik løs på sejlbådens ror, og den store tog tilløb, inden den vædrede siden af båden med fuld kraft.

Uhyggeligt fænomen har undret i årevis

Det er ikke ligefrem en sjældenhed, at spækhuggere går løs på både.

Særligt langs Spaniens og Portugals kyster bliver det observeret i stor stil, men antallet af angreb er taget til de seneste år.

Det viser et videnskabeligt studie fra 2022.

Siden 2020 er der registreret mere end 500 tilfælde af kontakt mellem spækhuggere og både, men til og med 2022 var det "kun" tre af tilfældene, der resulterede i, at båden faktisk sank.

Marinebiologerne ved ikke, om spækhuggerne gør det, fordi de er aggressive, eller om det er en form for leg. Forskerne antager dog, at selve fænomenet er blevet startet af en enkelt traumatiseret spækhugger (der for eksempel er blevet ramt af en sejlbåd), og så har dens artsfæller taget teknikken til sig.

Nåede ikke i havn

Men statistikker og forskning er nok ikke ligefrem det, de fire besætningsmedlemmer på båden tænkte over, da spækhuggerne udså sig deres fartøj.

Det er uklart, hvor længe angrebet stod på, men skipperen fortæller til Yacht, at det stod på i "lang tid".

Sikkert er det dog, at besætningen efter cirka halvanden time opdagede, at båden havde fået to huller tæt ved roret og var begyndt at tage vand ind.

Selvom hullerne blev nødtørftigt lukket, kunne pumperne ombord ikke følge med, og kystvagten måtte tilkaldes for at hjælpe de nødstedte sejlere.

En helikopter og et redningsfartøj ankom cirka 20 minutter efter nødkaldet, de fire ombord på båden kom i sikkerhed på redningsfartøjet, og den forslåede sejlbåd blev bugseret tilbage mod den nærmeste havn.

Det viste sig imidlertid at være skønne spildte kræfter. Båden havde nemlig taget så stor skade, at den nåede at synke, inden den nåede i havn.

Da kystvagten nåede frem til stedet, var de tre spækhuggere forsvundet fra stedet.

Videoen nedenfor er fra et tidligere angreb, hvor et britisk par blev angrebet ud for Marokkos kyst.