Hvor det om sommeren især er vigtigt, at din hund får nok at drikke, er udfordringerne nogle helt andre, når det kommer til det kolde og våde vejr i efteråret.
Vær opmærksom på de kolde temperaturer
Selvom de fleste hunde har en tyk pels, er det alligevel en god idé at gøre sig selv bekendt med tegnene på, at din hund er blevet underafkølet. Symptomerne kan variere fra race til race, men ofte vil en underafkølet hund være dvask, have rystelser og muskelstivhed. Mange hunde vil også have svært ved at fungere optimalt rent mentalt. Har din hund pludselig svært ved at udføre kommandoer, kan det altså være tegn på underafkøling. Større hunde tåler generelt kølige temperaturer bedre end små hunde.
Ændr dine gåvaner
Om sommeren giver det god mening at gå tur med hunden tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor det ikke er så varmt. Om efteråret kan man dog med fordel skubbe tidspunktet for sin gåtur lidt, så man undgår den værste kulde og det helt mørke vejr.
Pas godt på hunden i naturen
Med efteråret ændrer naturen sig, og derfor er der pludselig også helt andre ting, man skal være opmærksom på, at hunden ikke får fat i. Generelt er agern giftige for hunde, da de indeholder en stor mængde garvesyre, der kan forgifte din hund. Dette gælder dog kun i store mængder, et enkelt agern vil formentlig kun give din hund let mavepine. Andre planter, der kan være giftige for din hund inkluderer klematis og krysantemum.
Fortsæt med loppekuren
Lopper og tæger er ikke nødvendigvis kun et problem i sommeren, da sæsonen kan strække sig helt ind i efteråret. Det kan derfor være en god ide at fortsætte med loppekuren lidt endnu.
Børst din hund
Ikke alle hunde nøjes med at fælde i foråret, men fælder også i efteråret, hvor deres vinterpels skal gøres klar. Du kan derfor med fordel børste din hund en gang imellem for at hjælpe processen på vej.