Rengøringsekspert deler 10-kroners trick, der fjerner indgroede pletter efter kæledyr på tæppet

Kæledyr

29/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kæledyr er dejlige, men de kan lave et værre svineri!

Vi er en nation af kæledyrselskere, der nyder at have vores pelsede venner strejfende rundt i huset. Det er dog ikke lige så sjovt, når de laver en plet på vores tæppe, der bare ikke synes at ville forsvinde.

Men frygt ej, for en rengøringsekspert deler et 10-kroners trick til at fjerne indgroede pletter efter kæledyr på tæppet én gang for alle.

Rengøringseksperter hos Gtech fortæller The Mirror måder, hvorpå du kan få tæpperne rene igen, efter at din hund, kat eller ethvert andet kæledyr har lavet en plet i dit hjem.

Som du nok ved, fælder hunde og katte meget i visse årstider, men det er stadig en året rundt-kamp for ejere at holde styr på - især hvis dit kæledyr har lang pels.

Gtech fortæller, at konsistens er nøglen, når det kommer til at fjerne kæledyrshår, og du skal støvsuge "hyppigt og grundigt" på tæpper, sofaer og trægulve.

Og selvom dette måske virker ligetil, er det lidt mere vanskeligt, når det kommer til at rengøre pletter efter kæledyr.

Sådan gør du

Eksperten siger: "Fra mudderpoter til hvalpe-urinpøle er pletter en fælles fjende for kæledyrsejere, især dem med enten meget unge eller ældre dyr. At handle hurtigt er afgørende, når du fjerner kæledyrspletter, og du bør begynde at rengøre, så snart du opdager dem."

"For væskespidser som urin skal du starte med at spraye pletten med koldt vand og derefter absorbere væsken med køkkenrulle eller en klud. Derefter drysser du området med natron og lader det sidde i mindst en time."

"Når det er trængt ind, så støvsug tæppet og gentag, indtil pletten og lugtene er forsvundet, giv området yderligere et par omgange med pletrensning, hvis det er nødvendigt, men prøv ikke at gnide for meget på dine tæppefibre, da dette kan beskadige overfladen”.

"Hvis du skal fjerne mudder, skal du lade pletten tørre først og derefter støvsuge så meget som muligt. Hvis der stadig er noget mudder tilbage, skal du bruge en stump kniv til at skrabe det overskydende væk.

"Nu kan du følge den samme proces, som du ville gøre med en væskeplet, ved at bruge natron og pletrensning for at friske dit tæppe op.

"For særligt seje pletter kan det være en idé at bruge rengøringsmidler som hvid eddike eller en tæpperenser til alvorlige pletter. Sørg bare for at bruge et middel, der er egnet til dit tæppe, baseret på dets anvisninger eller vedligeholdelsesguide."

Kilde: DailyStar