12-årig puddel endte på dyrehjem: Straks efter kom den anden tragedie

Kæledyr

24/06/2023

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Skrevet af Magnus Møller

Den lille puddel Amigo har været udsat for den ene tragedie efter den anden: På grund af sin ejers sygdom er den charmerende firbenede ven på 12 år endt på et dyrehjem, men nu har Amigo selv fået en foruroligende diagnose.

Straks efter sin ankomst til dyreinternatet i Köln bemærkede plejerne, at der var noget galt med deres nye hund.

De beskriver i en Instagram-post, at Amigos vejrtrækning ikke var normal. Desuden var den bepelsede trold plaget af en stærk hoste i begyndelsen.

"For at få det nøjagtigt afklaret fik vi ham undersøgt kardiologisk," skriver dyreinternatets personale, og det er nu blevet kendt, hvad der plagede Amigo så meget.

Den hvid-grå puddel har problemer med hjertet!

Lykkeligvis gør dyrevennerne alt, hvad de kan, for at pleje ham så godt som muligt. Ved hjælp af nye medicin er Amigos symptomer allerede blevet svagere, men hundeeksperterne gør sig ingen illusioner om hans helbredstilstand: "Han er og bliver en alvorligt hjertesyg hund."

Amigo har allerede været igennem meget de sidste uger. Det hele begyndte med, at hans ejer blev nødt til at flytte på plejehjem og dermed ikke længere kunne tage sig af hunden.

Fordi det var uklart, hvad der skulle ske med Amigo, blev han placeret i et hundepensionat i seks måneder. Derfra endte han på dyrehjem, selvom det ikke ligefrem er det ideelle sted for den skrøbelige hanhund.

Amigo har desperat brug for et roligt hjem, forklarer hans plejere. "Et hjem, hvor alt har sin faste plads, hvor ingen giver ham stress, og hvor han kun kan gøre og lade, hvad hans sorte snude ønsker."

En have ville være ideel for den ældre hund. Ifølge hans plejere ville han også komme godt ud af det med en rolig ældre artsfælle. Samtidig er Amigo lidt sky og tilbageholdende. "Det skyldes måske den stress, han lige nu gennemgår," antager plejerne.