Pas på Fido: Gør aldrig dette, når det er mørkt

Kæledyr

27/10/2023

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Skrevet af J. Bøgen

Når urene sættes en time tilbage, bliver det allerede mørkt ved 17-tiden – og der går ikke lang tid, så er det også mørkt om morgenen.

Når urene stilles til vintertid, vil mange hundeejere kunne se frem til, at eftermiddagens gåtur foregår i mørke, og indenfor kort tid vil dette også gælde morgenturen.

Når dagene bliver mørkere, bliver det sværere at se hinanden på gaden, og det er derfor klogt at huske lys og reflekser til både hund og ejer.

"Det er vigtigt at sørge for at have reflekser eller lys på sin hund, når man går tur med den i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Hunde er fysisk meget tættere på jorden end mennesker er, og de er derfor svære at se for bilisterne," siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på hunden selv. Derudover kan en refleksvest på ejeren selv være en god idé.  

Flere hunde påkøres om vinteren

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at der er behov for ekstra synlighed om vinteren. I 2022 fik vagtcentralen 174 opkald om påkørte hunde, hvilket er 14 procent flere påkørsler end året før.

Disse påkørsler er kun dem, som Dyrenes Beskyttelse får opkald om. Tallet er formodentlig højere. 

"En god refleks kan være afgørende for vores hundes liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde, når vi skifter til vintertid, og det kan skyldes, at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel," siger Jens Jokumsen.

Faktaboks: Reflekstips til hundeejere

  • Kombiner gerne reflekser og en lygte på din hund. På den måde kan hunden både ses, når det er helt mørkt, og når en billygte rammer refleksen.

  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt.

  • Husk, at en reflekssnor nemmere kan ses fra bilen, og den er derfor særligt god til små hunde.