Mød verdens ældste hund: Bobi er lige blevet 31 år

Kæledyr

13/05/2023

Skrevet af Kathrine Frich

Stort tillykke til Bobi, som fejrer sin 31-års fødselsdag med maner

Stop hvad du laver og vær opmærksom lige nu, da Bobi, verdens ældste hund, lige har fejret endnu en fødselsdag.

Det skriver Ladbible

Født den 11. maj helt tilbage i 1992, har Bobi gennemført endnu en hel tur rundt om solen for at fylde 31 år. Så hvad gør du, når du deler hus med en virkelig levende legende, der bliver ved med at cementere sin plads i rekordbøgerne for hver dag, der går?

Fødselsdag med 100 mennesker

Bobi, den geniale fødselsdagsbarn, vil holde sin helt egen fest i sin landsby Conqueiros, Portugal, lørdag den 13. maj for at markere den utrolige og særlige lejlighed.

Han vil fejre at være den bedste fødselsdagsdreng nogensinde med sin familie, venner, lokale og helt op til 100 mennesker - ja, hundrede - der skal deltage. Faktisk kommer folk fra hele verden.

Der vil være kage, en dansetrup og masser af grin at få, når hans mennesker, Costa-familien, giver ham det ultimative fødselsdag.

Ifølge Bobis ejer, 38-årige Leonel Costa, bliver dagen en 'meget traditionel' portugisisk fest. Det er selvfølgelig slet ikke overraskende, da Bobi er en sej, rolig og samlet hund.

Mange besøgende tager på helbreddet

Gæsterne vil spise lokalt kød og frisk fisk. Fødselsdagsbarnet selv får også sin egen servering, da han alligevel kun spiser mad af menneskekvalitet.

Måske er det hemmeligheden bag hans imponerende alder og forbløffende flotte udseende? Hvem ved egentlig, da Bobi holder sine læber forseglet omkring hemmeligheden bag at leve så længe.

Costa fortalte Guinness World Records, at siden februar, hvor Bobi blev verdens ældste hund og den ældste hund i historien, er han blevet noget af en berømthed.

"De er kommet fra hele Europa, såvel som USA og endda Japan," afslørede Costa.

Bobi har selvfølgelig taget det hele med ro, men den pludselige tilstrømning af nye mennesker til at klappe ham på maven gik em smule ud over hans helbred.

"Der blev taget en masse billeder, og han måtte op og ned mange gange. Det var ikke nemt for ham," sagde Costa, før han bekræftede, at Bobi er vendt tilbage og er ved godt helbred.

Klar til sit eget tv-show

Men nu er han i tip-top form og er klar til at feste. Bobi er en raceren Rafeiro do Alentejo, en type portugisisk gårdhund, der normalt har en gennemsnitlig levetid på omkring 12 til 14 år.

Det har han åbenbart godt og grundigt glemt.

Den tidligere ældste hund i historien, en Aussie Cattle Dog ved navn Bluey, holdt sin rekord i næsten et århundrede, indtil Bobi kom. Bluey var 29 år og fem måneder gammel, da han døde i 1939.

Han menes også at være inspirationen til ABC's storslåede børneshow om en hund ved navn - du gættede rigtigt - Bluey. Så det eneste, vi mangler nu, er en frivillig til at lave et tv-program om Bobi.

Til alle ledere af tv-studier derude, der måske læser dette: Det er på tide. Giv fødselaren Bobi sit eget show, da det er det indhold, verden ønsker og har brug for lige nu.