Medarbejder får hård kritik: Derfor blev kollega udelukket fra fælles arbejdsmiddag

Kæledyr

21/11/23 | 06:25

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Konflikten opstod, da medarbejderen ikke inviterede sin handicappede kollega med arbejdsmiddag, fordi dennes servicehund så også ville skulle deltage.

En medarbejder er blevet stemplet som 'uhøflig' for at forsøge at forbyde deres handicappede kollega at medbringe hendes servicehund til en arbejdsmiddag, på trods af at hun er afhængig af det trænede hund til daglige opgaver.

Kontrovers om arbejdsmiddag

En medarbejder har arrangeret en fest hjemme hos sig selv for nogle af sine kolleger, og selvom de ønsker at invitere denne bestemte kollega, vil de ikke have hendes servicehund i sit hjem. Medarbejderen påstår, at kollegaens hund tidligere har været "for aggressiv" over for deres egen hund, og da festen afholdes i deres hjem, ønsker de, at deres egen hund skal kunne færdes frit uden at bekymre sig om kollegaens servicehund.

Rådgivning fra ekspert

I et brev sendt til Slates Dear Prudence-rådgivningskolonne forklarede medarbejderen, at de tidligere havde talt med deres kollega om servicehundens opførsel, men blot fik at vide, at "den bare virkelig vil lege". De tilføjede: "Dette er virkelig udfordrende for min hund, som tidligere er blevet overfaldet af en anden hund, så jeg holder ham bare væk fra hendes."

Som respons påpegede Jenee Desmond-Harris, at mens medarbejderen er fri til at fastsætte, hvilke regler de ønsker i deres eget hjem, bør de tænke grundigt over, om de ønsker at få deres kollega til at føle sig 'uvelkommen' ved at forbyde hendes servicehund. Hun sagde, at kollegaen er afhængig af hunden til daglige opgaver, så hun kan ikke bare lade den blive hjemme, og derfor er det "ikke venligt" at bede hende om dette.

Komfort vs. tilgængelighed

Hun sagde: "Det er okay i den forstand, at du har lov til at gøre, hvad du vil i dit eget hjem. Men det er ikke pænt gjort, og det vil få din kollega til at føle sig uvelkommen. Du vil gerne have din hund hjemme, men din kollega har brug for sin hund for at kunne deltage i begivenheden. Tænk mere på dette som et valg mellem at gøre din fest tilgængelig for hende eller udelukke hende. Hvis du skal vælge, bør du vælge at gøre den tilgængelig for hende, hvilket kan betyde at sætte din hund i dit kontor i et par timer. Det er det rigtige at gøre."

Forslag til kompromis

Rådgivningseksperten anbefalede også, at personen taler med sin kollega om sin hunds udfordringer, så de sammen kan finde en form for kompromis, såsom at holde servicehunden i snor eller instruere hunden i, at festen er et tidspunkt til at arbejde snarere end at lege.

Denne situation fremhæver vigtigheden af at finde en balance mellem personlig komfort og tilgængelighed for mennesker med handicap. Det er afgørende at anerkende betydningen af servicehunde i handicappede personers liv og at arbejde hen imod inkluderende løsninger, der tillader dem at være en af fællesskabet.

Kilde: Mirror