Sådan lærer du din hund at give pote

Kæledyr

08/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Undrer du dig over, hvordan du kan lære din hund at give "pote"? Så er du kommet til det rette sted. Det tager ikke lang tid, før du har helt styr på det.

Det er en af de helt grundlæggende kommandoer. Alle kender 'giv pote', og mange forventer, at de fleste hunde kan netop det.

Det er også vigtigt som hundeejer at have fokus på lydighedsøvelser, og det er netop hvad denne lille kommando er.

Selv hvis din hund er kommet op i årene og ikke har lært tricket, så bør de fortsat blive udfordret. Også her kan små tricks som at give "pote" være velegnede.

Desuden styrker denne lille øvelse båndet mellem dig og din hund. Det er altid sundt for forståelsen mellem hund og ejer at dyrke den fælles træning og dele succesoplevelser mellem jer.

Nedenfor finder du en vejledning, som vil hjælpe dig med at lære din hund den simple kommando.

Så hvad venter du på? Klar, parat, start! Lad træningen begynde.

Fremgangsmåde

Trin 1: Tag en godbid og hold din i din lukkede hånd. Hold hånden ud mod hunden, så den kan lugte godbidden. Nu opfordrer du din hund til at forsøge at få fat i godbidden.

Trin 2: Så snart hunden forsøger at åbne din hånd med sin pote, belønner du den og lader den spise godbidden fra din hånd.

Det er vigtigt at gentage dette trin mange gange.

Trin 3: Når hunden forstår, at den skal lægge sin pote på din hånd for at få fat i godbidden, tilføjer du kommandoen: 'Giv pote'

Dette trin bør også gentages flere gange.

Trin 4: Nu forsøger du det uden godbid ved at holde din tomme næve ud mod hunden. Så snart den lægger sin pote på din hånd, reagerer du med den valgte kommando, og belønner hunden med en godbid fra den anden hånd.

Trin 5: I det sidste trin holder du din flade hånd ud mod din hund og reagerer med kommandoen og en belønning, når den udfører det korrekt.

Det er vigtigt at gentage kommandoen flere gange her også.

Tips til god træning med din hund

Tip 1: Øv nye kommandoer i et kendt miljø, så kan din hund bedre koncentrere sig og blive mindre distraheret af omgivelserne.

Tip 2: Brug godbidder, som din hund virkelig elsker, så den bevarer interessen for at lære.

Tip 3: Hvis du får din hund til at sidde før du øver kommandoen, vil den sandsynligvis finde det lettere at løfte en pote, da det er mindre skræmmende at opretholde balancen i siddende stilling.

Tip 4: Når din hund gør noget rigtigt, skal du belønne den med opmærksomhed og kærtegn, ikke kun godbidder.

Tip 5: For at sikre at kommandoen sidder fast, bør du øve den regelmæssigt.

Nu kan du bare gå i gang. God fornøjelse.