Kvinde adopterer kattekilling: Få måneder senere får hun et chok

Kæledyr

30/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Hun havde slet ikke gættet, hvad det var for en kat hun fik med hjem.

En kvinde fra Australien adopterede spontant en lille, syg killing fra et dyreinternat. Hun havde dog ikke forventet, hvad der ville ske få måneder senere.

Det skriver Tag24

Alli Cummings bor sammen med sine to børn, Loulou og Mo, og familiens hund Nahla i Perth, Australien.

Egentlig troede moren til to, at hendes familie var fuldendt, indtil den lokale dyrebutik annoncerede en kuld efterladte killinger til adoption. Og en af de små pelsbabyer erobrede straks hendes hjerte: Den lille Mathilda.

"Hun blev fundet med sine søskende på gaderne i Perth", forklarer Alli til Newsweek. "Hun var den mindste killing i kuldet."

Alli vidste, at hun absolut måtte tage Mathilda - kort kaldet Tillie - med hjem, selvom tilstanden for den lille kat var langt fra god.

Dyrlægen stillede en frygtelig diagnose

Med sine fire måneder vejede den grå-hvide kat omkring 900 gram og var dermed kun halvt så tung som andre katte på hendes alder.

"Hun tilbragte den første dag indpakket i et tæppe på mine skuldre og slugte bogstaveligt talt sin første måltid - hun var fuldstændig sulten," mindes redningskvinden Alli. "Hun var blevet steriliseret kun to dage tidligere, og hendes sting var allerede gået op, så vi måtte holde godt øje med hende."

Det viste sig, at såret blev inficeret dagen efter. Da Mathilda også fik feber og virkede lethargisk, skyndte Alli sig med hende til dyrlægen. Og dyrlægen havde en frygtelig mistanke.

"Denne dyrlæge sagde, at det var en meget syg killing, der havde brug for forskellige tests og sandsynligvis ville blive aflivet, fordi man troede, hun havde Feline Immundeficiency Virus (FIV)," siger australieren.

Men Alli ønskede ikke at acceptere dette og søgte en anden dyrlæges råd.

Fundet killing angiveligt en racekat

"Hun blev chokeret over den frygtelige tilstand, som Tillie befandt sig i." Killingen var "underernæret, meget tynd og havde plettet pels." Heldigvis var diagnosen i denne praksis en anden: I stedet for virus mistænkte dyrlægen blot en infektion.

I to uger fik kattungen derfor antibiotika og blev sat på en kalorierig kost. Alli var også nødt til at kontrollere såret på hendes mave regelmæssigt og sørge for, at Tillie ikke overanstrengte sig.

Og indsatsen bar frugt!

Pelsbolden Mathilda kom sig hurtigt - og begyndte at vokse sig større. Dette kunne dyrlægen forklare: "Vi talte om hendes smukke hale og pels, og efter at have set på hendes behårede ører, tror dyrlægen, at det er en Maine Coon," siger Alli.

Hvis denne antagelse viser sig at være sand, vil Cummings-familien snart kunne glæde sig over en værelseskammerat, der er 25 til 40 centimeter høj og vejer op til 7,6 kilogram. Voksne Maine Coon-katte kan nemlig blive gigantiske. Mathilda, den lille adopterede killing, begyndte at trives og vokse sig stærkere dag for dag. Alli var overvældet af glæde over at se, hvordan hendes pleje og kærlighed havde forvandlet den svage og syge killing til en livlig og glad kat.

En smuk og majestætisk kat

I de følgende måneder udviklede Mathilda sig til en smuk og majestætisk Maine Coon-kat, præcis som dyrlægen havde forudsagt. Hun blev hurtigt familiens yndlingsmedlem og knyttede sig tæt til både børnene og hunden Nahla. Hun var altid nysgerrig og legesyg, og hendes tilstedeværelse bragte glæde ind i hjemmet.

Alli og hendes børn var taknemmelige for, at de havde valgt at tage Mathilda med hjem, selvom hun havde brug for ekstra omsorg og behandling i begyndelsen. Nu fik de ikke blot en kærlig kat, men også en særlig racekat, der var unik og fuld af charme.

Mathilda nød sit liv fuldt ud som en del af Cummings-familien. Hun elskede at udforske omgivelserne, klatre i træer og lege med legetøj. Hendes enorme pels og majestætiske udseende gjorde hende til et imponerende syn, og hun tiltrak opmærksomhed og beundring, hvor end hun gik.

Da Mathilda voksede sig ældre, blev hendes bånd til familien kun stærkere. Hun sov gerne sammen med børnene om natten og fulgte dem om dagen, som om hun passede på dem. Hendes rolle som beskytter og ven var tydelig, og hendes hengivenhed var ubetinget.

Et symbol på styrke

De uventede udfordringer i begyndelsen af ​​Mathildas rejse havde lært Alli en vigtig lektion om medfølelse og engagement. Hun var taknemmelig for de dyrlæger, der hjalp Mathilda med at komme sig, og for det fantastiske væsen, som Tillie viste sig at være. Hun var et levende bevis på, hvordan kærlighed og pleje kunne forvandle liv.

Historien om Mathilda spredte sig hurtigt blandt venner og familie, og Alli blev ofte bedt om at dele sin rørende rejse med andre. Mathilda var ikke kun en kat, men også et symbol på håb og styrke, der inspirerede andre til at tage sig af de mest sårbare skabninger og give dem en ny chance i livet.

Så længe Mathilda var omgivet af kærlighed og omsorg, vidste Alli, at hun ville have et lykkeligt og langt liv. Sammen med Loulou, Mo, Nahla og den majestætiske Mathilda udgjorde Cummings-familien en tæt sammensvejset enhed, klar til at møde fremtidens eventyr med hjertet fuld af kærlighed og glæde.