Hunden fik familiens dessert: Det blev dens sidste måltid

Kæledyr

04/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det kan få alvorlige konsekvenser, når en hund får den forkerte mad. Det måtte en familie sande, da deres hund fik serveret resterne af deres dessert.

Enhver hundeejer har været uheldige og gjort noget, der ikke har været ideelt for deres bedste firbenede ven.

For en familie blev en venlig gestus til noget, som han efterfølgende har forsøgt at advare andre hundeejere imod.

Familien delte et helt specielt bånd med deres hund, Ruby, og de brugte meget af deres fritid sammen. De delte også næsten alt, og når der blev lavet et måltid mad, så blev der også lavet en portion til Ruby.

Det samme skete også, hvis familien købte maden udefra, så fik Ruby en del af maden. Desværre skete det også en dag, hvor familien havde købt en dessert, nemlig en sukkerfri kage. Den skulle hunden selvfølgelig også smage, men det gik ikke som ventet.

Efter cirka 36 timer begyndte Ruby at vise tegn på sygdom. Dagen efter tog ejeren sin firbenede ven med til dyrlægen. Han indlagde straks Ruby og forsøgte at undersøge hunden.

Ruby var indlagt hos dyrlægen i cirka en uge. Sygeplejerskerne og lægen forsøgte at finde ud af, hvordan de kunne aflaste den syge hund, men det kunne de ikke. Desværre skete det værst tænkelige på den ottende dag af indlæggelsen. Ruby døde.

Efter sin bedste vens død besluttede ejeren, at hun gerne ville se resultaterne af alle de tests, som dyrlægen havde udført. Fra dem blev det endelig afsløret, at årsagen til Rubys død var den allersidste dessert, som hun havde givet ham. Den indeholdt en sukkererstatning kaldet xylitol, der er meget giftigt for hunde. Stoffet kan i værste tilfælde forårsage død, hvilket desværre skete for Ruby.

Slik og desserter indeholder ofte så store mængder xylitol, at det kan være dødeligt for hunde.