Hundeejer fik bøde på 6.500 kroner, fordi hunden sked i hans egen have

Kæledyr

14/05/2023

Foto: Minghong / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0
Foto: Minghong / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Skrevet af Redaktionen

En britisk mand havde en have, der stank noget så skrækkeligt. Det endte med at blive straffet med en bøde på omkring 6.500 kroner.

Der er ikke mange, der nyder lugten af nybagt hunde-hømhøm. Når de ligger tæt på en græsplane, kan lugten rejse langt og forpeste et helt nabolag. Og det var netop hvad der var sket i denne sag.

Selvom sagen ikke handler om hunde, der laver afføring i offentlige parker, så endte sagen alligevel med en bøde til hundeejeren.

Bøden kom efter hans hund gentagne gange havde skidt i hans have. Og ejeren havde tilsyneladende ingen hensigter om at rydde op efter sin hund.

Naboerne klagede gentagne gange. Til sidst blev de lokale myndigheder tvunget til at tage affære.

Efter gentagne påmindelser og krav om oprydning blev sagen bragt for retten, hvor hundeejeren blev dømt til at betale en bøde.

Den britiske mand kan ikke mere være i tvivl om, at han har en pligt til at gøre rent efter sin hund, selvom den besørger i hans egen have.

Den manglende rengøring endte med, at have stank. Derefter begyndte lugten at blive et problem for omgivelserne. Naboerne bad manden om, at han gik i gang med at rydde op efter hunden, men det hjalp ikke.

De lokale indbyggere rettede derefter deres klager direkte til myndighederne for at få en løsning på plads.

Først beordrede myndighederne ejeren af haven til at rydde op. Men en uge senere viste det sig, at ekskrementerne stadig lå i haven. Ikke kun det, der var endnu flere af dem på grund af den produktive hund.

Grundejeren modtog yderligere påmindelser, men det fik ham ikke til at reagere.

Til sidste endte sagen i retten, og hundeejeren blev straffet. Her blev han beordret til at rydde op, og han fik en bøde på cirka 6.500 kroner.