Zoey er kommet i Guinness Rekordbog på grund af denne ekstremt lange kropsdel

Kæledyr

09/6/23 | 03:20

Skrevet af Magnus Møller

Hunden Zoey er verdensrekordholder! Hun er hverken den ældste, mindste eller største pelsede legekammerat, men hun har en forbavsende lang kropsdel, der overrasker mange.

Ifølge Guinness World Records skrev Zoeys ejere, Sadie og Drew Williams fra den amerikanske delstat Louisiana, først, at de troede, deres Labrador-Schæferhund ville vokse i takt med hendes lange tunge.

Men tungen fortsatte bare med at blive større og især længere, og nu måler den hele 12,7 centimeter.

Zoey brød rekorden kun tre måneder efter, at hendes forgænger, en Engelsk Setter ved navn Bisbee, blev udnævnt til verdens længste tunge hos en hund. Dens tunge målte 9,49 centimeter.

I oktober 2022 blev Zoeys tunge målt, og i marts i år modtog hunden sit officielle certifikat. Men det var først sidste fredag, at verdensrekordorganisationen gjorde det officielt.

Allerede som hvalp blev Zoeys usædvanligt lange tunge bemærket. Sadie og Drew adopterede den unge hund fra en person, der forsøgte at komme af med et uønsket hvalpekuld. Blandingshunden var kun seks uger gammel på det tidspunkt.

Ifølge Williams-parret passede Zoey bare perfekt ind i deres familie.

Rekorden har ikke ændret meget i den lille families liv. Selvom Zoey fik nogle luksussnacks efter modtagelsen af hendes verdensrekord-certifikat, tilbringer hunden stadig sine dage med at hente bolde, jagte egern og svømme.

Udefrakommende bemærker naturligvis straks den lange tunge: "Næsten ingen kan lade være med at kommentere på den bemærkelsesværdige fremtræden," forklarer Drew.

"Det er en samtalestarter," siger han.

Ifølge Zoeys anden ejer, Sadie, elsker hunden at køre i bil. Tanken om hendes tunge blafrende i vinden er bare så sjov!

Selv ved måltiderne ser det ud til, at den lyserøde kæmpemuskel er til fordel: Zoey sluger sin mad ekstremt hurtigt - til hendes ejeres fortrydelse.

De bruger specielle skåle og skålindlæg for at sænke hendes spisehastighed.