Gør din hund mere ad nogle end andre? Her er 3 mulige årsager ifølge dyrlæge

Kæledyr

27/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det ville være ret praktisk, hvis man bare kunne spørge Fido - og få svar ...

Det kan være meget opslidende, når ens hund altid gør, når der kommer gæster.

For nogle hundeejere er problemet, at deres hunde gør meget af specifikke personer, hvilket kan føre til en undren over hvorfor dette er tilfældet.

Det kommer dyrlæge Felipe Vázquez Montoto fra CatDog Cente med nogle bud på under en snak med det spanske medie 20minutos.

Territoriale og følsomme

En stor del af hundens reaktion er baseret på deres territoriale instinkt. De vil derfor ofte gø ad fremmede, der træder ind på deres territorium. 

"Hunde har en tendens til at være meget territoriale og gør ofte simpelthen af mennesker, de ikke kender," forklarer Montoto.

En anden forklaring kan være, at hunde er utroligt følsomme over for de signaler, som mennesker, der er utrygge udsender. Ifølge Montoto kan hunde "lugte frygt" gennem de hormoner, en bange person frigiver, hvilket ændrer deres naturlige duft. 

"Hunden vil vise, at det gør den utryg, at du er bange, og samtidig vil den skræmme enhver form for angreb væk fra den person," forklarer dyrlægen.

Til sidst, men ikke mindst har hunde ligesom mennesker nogle personlige præferencer, hvor de foretrækker nogle menneskers selskab frem for andres, ifølge Montoto.

Hunde kan reagere på alt fra en persons lugt til deres måde at bevæge sig på.

Der er altså ikke altid en oplagt grund til, at din hund gør ad folk, men ovenstående kan være nogle gode bud.