Fra Lassie til Laika: Her er de 7 mest berømte hunde

Kæledyr

29/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Kender du alle hunde på listen?

Der er hunde, der skrev filmhistorie. Andre firbenede venner er stadig æret som helte i deres land i dag. Og stadig andre hunde opnåede verdensomspændende berømmelse gennem deres berømte ejere.

Tag24 har samlet syv af de mest berømte hunde i verden til dig her.

1. Lassie, den verdensberømte filmhund

Der er ingen tvivl om, at når det kommer til de mest berømte hunde i verden, så skal filmhunden "Lassie" ikke udelades.

Bøgerne om "Lassie" blev skrevet i 1938 af forfatteren Eric Knight. Kort efter fulgte en roman, film og en serie, der ikke kun blev sendt i USA, men også i mange andre lande rundt om i verden.

Kernen i historien handler om collie-damen "Lassie", der som dyrekammerat og beskytter hjælper sine forskellige ejere, når det er muligt.

Karakterens utrættelige indsats blev endda belønnet med hans egen stjerne på Walk of Fame i Los Angeles.

I år ramte en ny "Lassie"-film det store lærred. I "Lassie - En eventyrlig rejse" krydser den modige hund hele Tyskland på jagt efter sin herre, 12-årige Flo.

Sjovt faktum: Selvom Lassie er en damehund i historierne, bliver hun traditionelt spillet af hanhunde. Disse har en tættere og pænere pels end pigerne, hvilket gør dem mere velegnede til kameraer.

2. Hachikō, den trofaste følgesvend

Der var engang en hund i Japan, der stadig rører mennesker rundt om i verden med sin trofasthed.

Vi taler om "Hachikō", en hund af Akita Inu racen. Historien er som følger:

Hver aften tog hunden vej til Tokyos togstation for at hente sin herre efter arbejde. Men da han døde en dag, og hans kone derefter forlod byen, blev Hachiko tilbage hos slægtninge.

Men efter kort tid løb hunden hjemmefra og tog igen vej til banegården for at vente forgæves på, at hans elskede skulle vende tilbage.

Der gik mere end ti år, hvor Hachikō dukkede op på togstationen hver aften, indtil han til sidst døde af alderdom.

En statue foran Shibuya-stationen i Tokyo blev dedikeret til hans trofaste følgesvend i hans minde.

Selv Hollywood tog den rørende historie op og filmede den med Richard Gere i hovedrollen. Men hvis du vil se filmen, bør du have væv ved hånden. For én ting er sikkert: Intet øje vil forblive tørt her.

3. Sam, Rascal og Co., de grimmeste hunde i verden

Det er en velkendt sag, at USA har en forkærlighed for det skæve. Det er derfor ikke overraskende, at der hvert år afholdes en konkurrence i Petaluma, Californien, hvor "Verdens grimmeste hund" kåres.

De søde firbenede venner, som går under navne som Racal, Sam, Quasi Modo eller Sweepee Rambo, er stamtavlehunde såvel som blanderacer eller kommer endda fra gaden.

Men uanset hvor makaber konkurrencen lyder: Er der næppe nogen anden konkurrence, hvor hundene er elsket af deres ejere og fejret af deres fans så meget som her.

På grund af deres, ja, unikke udseende opnår de årlige vindere en utrolig berømmelse, hvorfor de også er blandt de mest berømte hunde i verden på deres egen måde.

4. Laika, den første hund i rummet

Det er mere end 60 år siden, at den russiske gadehund Laika var det første væsen, der blev transporteret i kredsløb.

Hun var en del af Sputnik 2-missionen og blev sendt ud i rummet på en lille raket i november 1957.

Desværre døde tæven kort efter starten. Men deres tilbagevenden til jorden var alligevel ikke planlagt. Den oprindelige plan var at afslutte hundens liv efter et par dage i rummet med forgiftet mad.

Forresten, i 1962 sendte Sovjetunionen i alt 29 hunde ud i rummet. Ud over Laika døde 17 andre af dem. På det tidspunkt gav dyrene vigtige indsigter til bemandede rumrejser.

Selvom foranstaltningen er mere end tvivlsom efter nutidens standarder og ikke længere praktiseres i denne form, betragtes Laika stadig som en rumpioner og er stadig æret af mange som en heltinde.

5. Bo, Obamas "første hund".

Hvis du leder efter de mest berømte hunde i verden, Bo, kan den tidligere præsident Barack Obamas hund ikke gå glip af.

Da Obama stillede op som kandidat til det amerikanske valg i 2008, lovede han sine døtre en hund, hvis han vandt.

Og han holdt faktisk sit løfte, for Bo, en sort-hvid portugisisk vandhund, flyttede ind i Det Hvide Hus i 2009. Dette var en gave fra den afdøde senator Edward Kennedy.

Fra da af blev Bo, bare for sjov, ofte døbt "First Dog" i medierne. For som præsidentfamiliens hund nød han faktisk en vis frihed. Han fik angiveligt lov til at bevæge sig frit i Det Hvide Hus, inklusive Det Ovale Kontor.

Siden da har der ikke kun været forskellige børnebøger og udstoppede dyr, der omhandler Bo, men han gjorde det endda som gæst i nogle af de mest kendte amerikanske talkshows.

6. Barry, livredderen i Alperne

Lavinehunden Barry reddede livet for over 40 mennesker i sneen i de schweiziske alper. ©  123RF/Fedor Selivanov

En rigtig redningsmand var den schweiziske St. Bernard "Barry". Som lavinehund siges Barry at have reddet over 40 menneskers liv ved at redde dem fra sneen som lavinehund.

Men om han faktisk bar en spiritustønde om halsen, som det ofte er afbildet, for at varme de reddede indefra, forbliver kontroversielt og er nok mere en moderne myte.

Efter at Barry endelig døde i en stolt alder af 14 år, blev en separat udstilling dedikeret til den modige hund i Natural History Museum i Bern. Barry blev forberedt til dette formål og kan stadig beundres af besøgende i dag.

Den schweiziske redningshunds modige arbejde er blevet oversat til to film, inklusive et Walt Disney-produceret dyredrama.

7. Balto, den uforfærdede slædehund

Efter Barry, den heroiske lavinehund, er der også den frygtløse husky ved navn Balto. For han er også en af ​​de mest berømte hunde i verden på grund af hans enorme udholdenhed.

Siberian Husky førte engang utrætteligt en flok slædehunde gennem is og sne med det formål at bringe et tiltrængt serum til en lille by i Alaska. Det var her, sygdommen difteri brød ud, hvor især mange børn blev dræbt.

Trods hård vind, temperaturer ned til minus 31°C og dårlig sigtbarhed lykkedes det hundeslædestafetten, hvor Baltos hold var det sidste, at overkomme de 1000 miles.

En difteriepidemi blev forhindret takket være styrken og udholdenheden af ​​hele holdet af slædehunde.

Pressen fulgte scenerne med telegrammer og fejrede Balto og hans kanefører som helte. Efter en naturlig død i en høj alder blev Balto bevaret og kan stadig beundres i "Museum of Natural History" i Cleveland. En statue af ham findes også i New Yorks Central Park.