Forskere fortæller: Din hund drømmer om dig om natten

Kæledyr

29/3/23 | 11:15

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Har du også undret dig over, hvad din hund drømmer om, når den bjæffer og ruller rundt i søvne? Måske den drømmer om dig.

Søvnforskning har stået på siden tidernes morgen, da det altid har interesseret os, hvad vi drømmer om, samt hvad vores drømme betyder. Forskerne har derfor i mange år haft travlt med at undersøge mennesker.

Men hvad med dyr? Drømmer de også og i så fald; minder deres drømme om vores? Det har People.com spurgt om.

Mange kæledyrsejere vil sikkert gerne vide, hvad deres favoritdyr drømmer om. I den forbindelse er der lavet et studie på Harvard Medical School, der havde til formål at kaste lys over netop dette emne.

Særligt for hundeejere er der nyheder, som de sikkert godt kan lide.

De fleste hundeejere har sikkert allerede observeret, hvordan deres hund kan bjæffe og 'løbe' i søvne. Hunden drømmer dog ikke kun om at gnave i kødben og jagte katte. Der sker meget mere i hovedet på den om natten.

Én af studiets forskere, Deirdre Barrett, der er klinisk- og evolutionær psykolog ved Harvard University, har fortalt, at ligesom vi mennesker fra tid til anden drømmer om vores kæledyr, så er der stor sandsynlighed for, at en hund også drømmer om sin ejer.

Deirdre Barrett har forklaret, at man med sikkerhed ved, at de fleste pattedyr har et søvnmønster, der er meget lig med menneskers. Både dyr og mennesker bevæger sig i løbet af natten ind i en dyb søvn, hvor hjernen er meget mindre aktiv. Herefter bevæger vi os ind i det søvn-stadie, der kendes som REM (Rapid Eye Movement ). Det er her drømme forekommer for mennesker – og sandsynligvis også for dyr.

Mennesker drømmer som oftest om de ting, der har fanget vores interesse i løbet af dagen – dog mere visuelt og mindre logisk. Ifølge Deirdre Barrett er der ikke nogen grund til at tro, at det forholder sig anderledes med dyr.

For eftersom hunde generelt er ekstremt tæt knyttet til deres menneske-ejer, er det meget sandsynligt, at din hund drømmer om dit ansigt, din lugt og om at gøre dig glad eller irriteret dig.