Fodrer du din bedste ven med dette skal du straks stoppe

Kæledyr

30/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Overraskende mange fodrer deres bedste ven med mad, der kan skade deres helbred

En veterinærsygeplejerske giver tips til at sikre, at Storbritanniens hunde forbliver sunde, da de seneste skøn tyder på, at omkring halvdelen af ​​britiske kæledyr er overvægtige - det er omkring 5 millioner hunde.

Det skriver Express

Dyreeksperter ved velgørenhedsorganisationen People's Dispensary for Sick Animals (PDSA) opfordrer til "hastende" handling og har lanceret deres årlige "Big Weigh In"-kampagne i et forsøg på at tackle den voksende kæledyrs fedme-krise.

PDSA inviterer kæledyrsejere til at booke frivægtstjek hos deltagende dyrlægepraksis i hele februar og marts.

"Men med flere og flere mennesker, der ejer et kæledyr i disse dage, især hunde, er vi nu på et punkt, hvor det har brug for akut opmærksomhed, før det bliver endnu værre."

Sig nej til rester

Hun sagde, at mange hunde får serveret rester, hvilket kan føre til dårlige kostvaner. Overfodring af din hund kan forårsage problemer.

Hun sagde: "Vi er alle skyldige i at forkæle til tider, men bekymrende nok indrømmer 36 procent af hundeejere, at de regelmæssigt giver deres kæledyr madrester.

"Og selvom en velsmagende godbid nu og da, ikke vil skade dit kæledyr, kan regelmæssig overfodring af dem føre til alvorlige helbredsproblemer."

"Ud over at bestille en tid, er der nogle enkle tiltag, der kan hjælpe dit kæledyr med at få en sundere vægt. Jeg vil altid råde dig til at bruge en digital vægt til at veje dit kæledyrs mad, da det er overraskende, hvor nemt det kan være at overfodre. 

"Overvej at bytte til lækkerier med lavt kalorieindhold eller halvere godbidderne for at reducere kalorieindtaget. Ved aftalen kan du også spørge din dyrlæge om at skifte til en kost udviklet til vægttab, såsom vores mæthedsernæring; som er udviklet af eksperter til at understøtte sikkert vægttab, samtidig med at det er højt i fiber og indeholder de rigtige makronæringsstoffer til at holde dit kæledyr tilfreds."

Sundhedsproblemer for overvægtige kæledyr

Hun tilføjede: "Overvægtige kæledyr er mere tilbøjelige til at lide af sundhedsproblemer såsom diabetes og urinvejssygdomme - symptomer har en tendens til at udvikle sig, når de er yngre og er sværere at håndtere.

"Overskydende fedt kan give andre helbredsproblemer - såsom gigt og åndedrætsbesvær - samt øge bedøvelses- og kirurgiske risici, som alle kan påvirke dit kæledyrs livskvalitet negativt.

"Når dit kæledyr har nået deres ideelle størrelse og form, vil de være sundere, gladere og mere aktive. De vil også have den bedste chance for at leve et langt, sundt liv."