En gang for alle: Hvordan er det med hunde og isterninger?

Kæledyr

21/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er en del forvirring omkring, hvorvidt det er en god måde at hjælpe Fido med at holde sig afkølet.

Vi ved alle, at i en hedebølge skal vi holde os hydrerede, bære løst tøj, bære solcreme og holde os ude af solen så meget, som vi overhovedet kan.

Og vi ved også, at når temperaturerne stiger, er det vigtigt at stille frisk drikkevand til rådighed for vores pelsede familiemedlemmer.

Hunde kan få hedeslag på få minutter, og de bør have deres kropstemperatur gradvist sænket for den bedste chance for at overleve.

Men når det kommer til at give dine hunde isterninger for at forhindre dem i at lide i varmen, har mange mennesker undret sig over, om det faktisk er en god idé eller ej.

Eksperterne afgør det for os

Nogle ejere har fortalt på de sociale medier, at de giver deres hunde isterninger i sommermånederne for at hjælpe med at køle dem ned - men deres anbefalinger er blevet mødt med spekulationer fra dyrlæger, hvor noget tyder på, at det at give hunde is på varme dage faktisk kan gøre dem oppustede, hvilket særligt er en stor risiko for større hunde.

Men nogle gange kan en frossen godbid være godt for de mindre pelskræ.

"RSPCA (engelsk dyrevelfærdsorganisation, red.) råder til, at du fryser en hunds vandskål, før du putter vand eller friske godbidder i den, så de kan holde sig kølige i længere tid. Vi anbefaler også at putte isterninger i dit kæledyrs vand eller lave frosne godbidder for at hjælpe med at køle dem ned," sagde en talsmand for dyreredningsorganisationen til Mirror.

Nogle dyrlæger har dog udtalt, at is potentielt kan forårsage tandskader for hunde, så det er en god idé at holde et godt øje med dem, mens de spiser.

Dr. Susan C Nelson, en klinisk professor ved Veterinary Health Center ved Kansas State University sagde til PetMD:

"Jo større og hårdere terningen er, jo større er risikoen for, at der sker skade på hundens tænder, så det kunne være værd at give mindre terninger eller endda isspåner."