Eksperter: Din kat er neurotisk og den plotter helt sikkert på at slå dig ihjel

Kæledyr

20/4/23 | 05:11

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det kan godt være, at du synes din søde missekat er det sødeste, der findes. Ny forskning peger dog på, at katte har en meget mørk side.

En undersøgelse udført mellem University of Edinburgh og Bronx Zoo sammenlignede vores elskede huskat med dens vildere slægtninge. Det skriver Daily Mail.

En undersøgelse, der er lavet i et samarbejde mellem University of Edinburgh og Bronx Zoo, sammenlignede vores elskede huskat med dens langt vildere slægtninge.

Selvom huskatten måske ikke ligner sneleoparden, den skotske vildkat og den afrikanske løve, så fandt forskerne ud af, at huskatte har en aggressiv adfærd i stil med de store og farligere kattedyr.

Andre almindelige træk, der blev delt mellem den vilde kat og huskatten var dominans, impulsivitet og neurotisk adfærd.

I alt blev 100 katte undersøgt i løbet af forsøget, mens der samtidigt blev undersøgt vilde dyr fra zoologiske haver og dyrereservater i Storbritannien og USA. 

"De er måske søde, fluffy og nuttede, men vi skal huske, at når vi har katte som kæledyr, inviterer vi små rovdyr ind i vores hjem," udtalte dyrepsykolog Dr. Max Wachtel til 9NEWS. 

"For mange mennesker er det det værd. Katte kan være fantastiske, søde kammerater. Indtil de bliver sure på dig. Kun deres størrelse forhindrer katten i at frigøre sine fulde rovdyregenskaber."

De fleste vil nok påstå, at lige præcis deres favoritkat ikke kan gøre en flue fortræd, men Dr. Wachtel pointerer.

"Forskellige katte har forskellige personligheder. Men som art er der mange fællestræk."