Efter orkanen Ians rasen: Så længe overlevede hund, før den blev reddet

Kæledyr

14/10/22 | 06:44

Kilde: Facebook @DeSotoCountySheriff'sOffice
Kilde: Facebook @DeSotoCountySheriff'sOffice

Skrevet af Emil B.

Efter orkanen Ian oversvømmede dele af Florida, måtte sikkerhedsstyrker gentagne gange redde strandede hunde og mennesker. Og nogle ventede særligt længe. En hund ventede hele ni dage på toppen af en autocamper.

Strandet på en autocamper

Sherifkontoret i DeSoto County skrev på deres Facebookvæg d. 6. oktober, at "en bekymret DeSoto County beboer" havde ringet den foregående dag "på grund en hund, der var strandet på taget af en autocamper."

"Autocamperen lå i River Acres, et af de mange områder, der var blevet alvorligt oversvømmet. Heldigvis var DeSoto County Sheriffskontoret i stand til at samle et hold, der i båd sejlede ud til den strandede hund," forklarede en politibetjent.

Kilde: Facebook @DeSotoCountySheriff'sOffice

Kilde: Facebook @DeSotoCountySheriff'sOffice

Forbløffet over dens evne til at overleve

I mellemtiden var vandet i DeSoto County brysthøjt. Da de kom derud, åndede de lettet op over, at vandet ikke var steget nok til at oversvømme autocamperen. Så så de hunden og kunne ikke tro deres egne øjne.

Omgivet af snavs og sort vand havde hunden altså overlevet i ni dage uden frisk vand eller mad. Og heldigvis havde den ikke fået andre skader end vægttab.

De bragte derefter dyret af embedsmænd til et dyreinternat, hvor det kan komme sig over strabadserne.

I de sikre omgivelser får han godt med hvile og rigeligt med vand og mad. Onsdag meddelte de, at hunden allerede havde fået det bedre.

Desværre har ingen ejer endnu meldt sig.

Hunden ikke det eneste dyr, der strandede efter orkanen

Det er normalt, at dyr under en naturkatastrofe bliver væk fra deres ejere. Og særligt orkanen Ian har på grund af dens omfang og varighed gjort, at mange dyr er strandede forskellige steder.

Det giver massiv travlhed for dyreredningsorganisationer, der under orkanen Ian har reddet hundrevis af dyr. Derfor arbejder de også tæt sammen med andre organisationer andre steder i landet for at kunne løfte opgaven.