Dyrlæger advarer: Denne elskede hunderace er mere aggressiv end en rottweiler

Kæledyr

28/5/23 | 11:35

Foto: Pexels @Oleksandr Pidvalnyi
Foto: Pexels @Oleksandr Pidvalnyi

Skrevet af Katrine Lykke

Alle hunderacer kan være aggressive, hvis de trænes forkert, men ifølge eksperter er nogle hunderacer mere tilbøjelige til at udvikle adfærdsproblemer end andre, og denne elskede hunderace bør du være ekstra på vagt overfor.

Hunden er menneskets bedste ven, og mange danske familier har dagligt glæde af deres firbenede ven. Sammen med labradorer og golden retrievere er også de legelystne cockerspanieler et eftertragtet hundevalg i Danmark. De lange, bløde ører og det milde udtryk, som vi blandt andet kender fra den elskede Lady i tegnefilmen Lady og Vagabonden, kan gøre de fleste ømme om hjertet.

Elsket hunderace har ofte vredesproblemer

Men ifølge eksperter fra Royal Veterinary College i London tyder ny forskning på, at netop cockerspaniel-racen er dobbelt så tilbøjelig til aggression end de fleste andre populære hunderacer.

Undersøgelsen er baseret på data fra mere end 10.000 cockerspanieler, og her er det særligt de ensfarvede hunde, der oplever vredesproblemer.

Hundenes køn og pelsfarve spiller en rolle

Topscoren sås hos de rødbrune cockerspanieler, hvor 12,1 % havde hyppige aggressionsudbrud.

Ifølge videnskabsmænd understøtter dette tal tidligere forskning, der viser, at ensfarvede hunde langt oftere viser tegn på vrede end tofarvede og trefarvede hunde.

Hundenes køn spiller dog også en rolle. Her er hanhunde langt mere tilbøjelige til at knurre og bide end hunnerne.

Så hvis du er på udkig efter en familievenlig hund, bør du ifølge undersøgelsen tage både køn, race og pelsfarve med i dine overvejelser, og de smukke rødbrune cockerspanieler bør du måske genoverveje, på trods af at de ellers er kendt for at være meget familievenlige.