Dyrlæge med opråb: Derfor bør du aldrig lade børn være alene med hunden

Kæledyr

29/03/2024

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En dyrlæge har delt sine bedste råd i forhold til at have hund. Du har helt sikkert overtrådt nummer to.

En dyrlæge har påstår, at hundeejere aldrig bør lade selv den sødeste hund være alene med små børn. Animal Care influencer Whitney Terrel har opridset sine vigtigste regler for, hvad du må og ikke må som kæledyrsejer.

I en video opslået på hendes TikTok-konto - @dr.terrellpetvet - sagde Whitney, at det kunne ende i katastrofe, at efterlade en hund alene med et lille barn. Hun forklarede: "Jeg ville aldrig efterlade mine børn alene med mit dyr."

"De kan snuble"

"Du kan have den dejligste hund i verden, men du ved aldrig, hvordan den vil reagere på noget, som dit barn måske eller måske ikke gør, uanset om det er bevidst eller utilsigtet. Så det er altid bedre at være sikker.”

"Du ved, hvordan børn kan være... de kunne trække i halen, trække i ørerne, de kan falde og snuble oven på dem ved et uheld. Så det er altid bedre at holde øje med, når dine børn og hund er omkring hinanden."

Dogs Trust, der arbejder for hjælpe hunde og deres ejere med at skabe bedre vilkår for hundene, gentager Whitneys følelser. På sin hjemmeside siger velgørenheden, at du aldrig bør efterlade et barn og en hund uden opsyn sammen.

Dette, står der, bør være tilfældet også selvom dyret og den unge er fortrolige med hinanden.

Overvåget samvær

Der står: ”Forlad aldrig et barn og hund sammen alene. Uanset hvor vant et barn er til hunde – og omvendt – er det vigtigt for en voksen at være aktivt involveret på alle tidspunkter, når de er sammen.”

Dogs Trust siger, at det er vigtigt at huske, at man ikke kan overlade det til et barn og en hund at udarbejde reglerne for legetid. Det siger, at børn kan forårsage stress for en hund, når de "hygger sig eller er nysgerrige".

Den tilføjer: "Overvåg altid nøje alle interaktioner mellem børn og hunde ved at forblive i nærheden, se, lytte og gribe ind eller adskilles, når det er nødvendigt - Dette er især vigtigt derhjemme, med din egen hund, da det er, når der er større sandsynlighed for bid. ”

Ud over ikke at efterlade dine børn og dyr alene sammen, omfattede Whitneys bedste tips ikke at anskaffe et dyr uden at undersøge dets race, aldrig springe over årlig medicin såsom vaccinationer, aldrig fodre hunde med mad beregnet til mennesker og at holde din hund forsikret.