Dyrlæge lavede tragisk fejl: Aflivede hund på forkert adresse

Kæledyr

14/05/2023

Skrevet af Magnus Møller

Den tragiske hændelse fandt sted i begyndelsen af maj 2022 i Polen. Nu er dyrlægen blevet dømt.

Det var en kvinde, der ringede til en dyrlæge og bad ham om at aflive sin syge hund.

Dyrlægen accepterede straks opgaven, men forvekslede adresserne. Derfor tog han hen til det forkerte hus.

Han gik i gang med at forberede den dødbringende injektion. Derefter gav han sprøjten til en sund hund uden at dobbelttjekke, om det var den rigtige hund, der skulle tages bort fra jordens overflade. Og dermed også uden at få den endelige tilladelse til at gøre det.

Kort efter var den femårige tyske hyrdehund ved navn Stefan død. Derefter gik dyrlægen til ejeren for at tale med ham. Det viste sig, at der var sket en fatal fejltagelse.

Under en retshøring torsdag fortalte manden, der nu står over for retsforfølgelse, at han var meget forvirret og overrasket.

Han står nu anklaget for at have dræbt en hund uden forudgående undersøgelse af dyret og for at have brugt beroligende midler, han ikke havde tilladelse til.

Under høringen undskyldte manden over for ejerne af den fejlagtigt aflivede hyrdehund og erklærede sig skyldig i anklagerne.

Dyrlægen blev fundet skyldig, primært fordi han brugte et ulovligt præparat, og blev idømt en betinget fængselsstraf på seks måneder. Han fik også et års forbud mod at udøve sit erhverv som dyrlæge.

Derudover skulle han betale en bøde små 10.000 kroner og omkring 4.000 kroner til en dyreværnsorganisation.