Dyrelæge hyldes efter genialt brev: Det lettede sorgen da vores hund blev aflivet

Kæledyr

24/5/23 | 16:39

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hunden havde været i familien i 18 år.

At skulle sige farvel til et kæledyr er rystende - og er nok til at afskrække en ejer fra at ønske at byde en anden velkommen i deres hjem.

Det skriver Mirror

Men mens du sørger over dit tab, er det vigtigt at huske de glade minder, I har skabt sammen, og den indflydelse, I havde på hinandens liv.

Han er kommet godt frem

Dette har fået en familie til at dele det hjertevarme brev, de modtog fra deres dyrlæge, få dage efter at have fået deres hund, ved navn Sunny, aflivet.

De sagde: "Vi var nødt til at aflive vores hund. Han var 18. Vi fik dette brev fra vores dyrlæge. Ingen ord lige nu."

Dyrlægens brev starter:

"Hej. Jeg hedder Hjælper. Jeg er en engel. Der er mange engle i himlen, og vi har alle forskellige jobs. Min opgave er at skrive til folk og lade dem vide, at deres kæledyr er ankommet i Himmel. En af hovedenglene fortalte mig, at du var bekymret for Sunny og bad mig skrive om ham."

Englen forsikrede familien om, at Sunny kom ind i himlen, og sagde, at han har fundet sig til rette og "havde det fedt".

Brevet tilføjede: "Jeg ved, at han var syg, da han var hos dig. Han var blevet meget gammel, og når du bliver gammel, er din krop ikke så stærk, som den plejede at være. Sunny var træt, og jeg tror måske, han vidste, at det var på tide at komme her op til himlen. Og det er en god ting, han gjorde, for nu er han ikke gammel mere, og han er heller ikke syg. Faktisk så jeg ham for et lille stykke tid siden, og han løb og hoppede med nogle andre hunde og hyggede sig".

Venter på dig i himlen

Ved at videregive en besked fra Sunny fortalte englen familien, hvor meget deres hund har savnet dem - men sagde, at han vil have dem til at vide, at han vil se dem igen en dag.

"Sunny savner dig og håber, at du forstår, at han var nødt til at komme her," Stod der i brevet som fortsatte:

"Jeg er sikker på, at Sunny en dag vil være der for at hilse på dig, når du kommer her, og du vil få et storslået gensyn. Indtil da holder vi ham travlt beskæftiget og glad. Her har vi ikke tid som dig. Det bliver aldrig mørkt. Det er bare en lang dag. Og alle her er dine venner, så bare rolig. Sunny kommer aldrig til at være ensom. En dag, når han ser dig igen, vil det være, som om du aldrig var adskilt. Føl dig ikke ked af det. Sunny har det fint. Han er glad, og han sender sin kærlighed til dig."

Det værste ved jobbet

En bruger delte deres tanker om brevet, som er blevet delt på Reddit, og sagde: "Vores dyrlæge sender sympatikort underskrevet af hele personalet. Det er lidt svært at tage, men de ved, at folk har det hårdt.bSpørg dyrlægepersonalet, hvad den sværeste del af deres job er, og det er at aflive et kæledyr, som har været en del af dit liv og din familie dag ud og dag ind i mange år."

En anden veterinærmedarbejder tilføjede i enighed: "Nogle gange beder vi en anden medarbejder om at bytte med os, hvis vi er for følelsesladede. Det nytter ikke noget, hvis du græder højere end ejeren. De tæller dog sammen, og nogle gange eksploderer det bare. En af de mest mindeværdige oplevelser for mig var denne søde gamle enke og hendes ven. De hulkede begge stille, mens vi aflivede hendes seniorhund. Vi gav dem tid alene bagefter med ham, og efter 10 minutter gik de ud af værelset og lukkede døren stille og roligt bag sig. Jeg gik ind for at forberede hendes kæledyr til det næste trin, og hunden var dækket af smukke håndplukkede markblomstbuketter. Måske havde de en lille ceremoni for ham. Jeg får tårer i øjnene, hver gang jeg tænker på det her, og når jeg nu skal aflive et kæledyr, prøver jeg at plukke nogle blomster undervejs."