Vidste du, at din hund også græder?

Kæledyr

08/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Ligesom mennesker udtrykker hunde også deres følelser. Ofte er vi fx ikke i tvivl, når de er glade, men ved du også, hvornår din hund er ked af det?

Ulig katte udtrykker hunde deres følelser ved at gø og bruge deres hale. Vi har ikke altid lige nemt ved at forstå dem, mens vi andre gange ikke er i tvivl om, hvilket humør de er i – fx når de er glade og logrer med halen.

Men ved du også, hvornår de er kede af det?

En af måderne, hunde viser, at de er kede af det på, er ved hjælp af lyde. Disse kan minde om, når en person stønner. Forskellen er dog, at hunde mikser det med hyl.

I modsætning til mennesker får hunde altså ikke tårer i øjnene, når de er kede af det, men udtrykker det gennem lyde. Løber din hunds øjne i vand, har det altså ikke noget med humøret at gøre, men er tegn på helbredsmæssige problemer, som bør tilses af en dyrlæge.

Hvorfor bliver hunde kede af det?

De savner deres mor: Det er naturligt for hvalpe at hyle for at få opmærksomhed, efter de er blevet skilt fra deres mor. For at undgå det kan du skabe et sted, hvor hunden har selskab og føler sig tryg.

Sult: Ligesom babyer udtrykker hvalpe sig gennem lyd. Det betyder også, at de fx hyler, når de er sultne.

Angst: Mange hunde er bange for høje lyde, og det er derfor normalt for hunde at hyle, når de fx hører fyrværkeri.

Ensomhed: Hvalpe har tendens til at hyle mere om aftenen, da de er vant til at sove sammen med andre hunde. Overvej at placere din hunds seng i samme rum som din egen og langsomt flytte den længere og længere væk.

Smerte: Hunde græder også, når de er i smerte. Du bør være opmærksom, og hvis du opdager noget mærkeligt, bør du tage direkte til dyrlægen.

Når du forlader hjemmet: En af de mest almindelige årsager til, at hunde er kede af det, er, når de lider af separationsangst.