Dette må din hund ALDRIG spise, når du er i skoven

Kæledyr

10/2/23 | 06:11

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Gyldne farver, blader, der daler og mild efterårsduft. Det kan være enormt hyggeligt og berigende at gå tur med hunden i skoven. Men det betyder ikke, at du bare skal slippe øjnene fra din hund. For faktisk kan kastajnen udgøre en dødelig risiko for den.

Derfor må hunde ikke spise kastanjer

Når farverne i skoven skifter, falder de første kastanjer også til jorden, men hvis en hund sluger en sådan lille kugle, kan det føre til en livstruende tarmobstruktion. I områder, hvor der er mange kastanjetræer, bør hundeejere også være særlig opmærksomme.

"Desværre ser vi det ofte om efteråret," fortæller en dyrlæge fra den tyske organisation aktion tier e. V. Hun uddyber og fortæller, hvordan: "Unge, legende hvalpe er særligt udsatte."

Og ofte lægger hundens ejer ikke altid mærke til, hvis den har slugt en kastanje. Dog fortæller hun så, at tegnene er ret tydelige: "De første tegn på en okklusion er opkastning eller mangel på afføring og nogle gange diarré," forklarer dyrlægen og tilføjer: "Senere er der manglende appetit, apati og mavesmerter."

Oplever din hund dette, så kontakt STRAKS dyrlægen, ellers kan det i værste fald føre til døden for din pelsede ven.

FÅr du fat på dyrlægen, vil han eller hun så sætte i gang med følgende operation.

Kilde: Shutterstock

Kilde: Shutterstock

Den akutte operation for at fjerne kastanjen

Kun en nødoperation, hvor de ramte områder og kastanjen fjernes, kan redde dyret.

Eksperten forklarer, hvordan: "Problemet er, at fremmedlegemet trykker på tarmvæggen. Der bliver ikke længere tilført blod."

Hvis ikke de døde dele af tarmen og kastanjen fjernes, vil det uundgåeligt føre til hundens død.

Kastanjer er ikke den eneste nød, din hund bliver syg af

Alle typer af nødder er faktisk farlig for din hund at spise, men særligt macadamianødder er farlig for din hund, fordi den kan give lammelser. Vær også opmærksom på, at hunden kan få saltforgiftning af at spise saltede nødder.