Det fortæller din hunds sovestilling om dens personlighed

Kæledyr

21/5/23 | 07:55

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Den måde din hund sover på har noget at sige om, hvordan den har det.

Ligesom mennesker falder vores hunde i søvn i en række forskellige positioner, og den måde, de hviler hovedet på for at tage en lur, kan fortælle dig meget om deres personlighed.

Det skriver Mirror

Hvis din hvalp kan lide at lægge sig på siden, kan det tyde på, at den er super afslappet omkring dig, eller hvis den er flad på maven, kan det betyde, at den har det varmt.

Lynne Fisher, fra hundetræningsforsikringsudbyderen Cliverton, har opdelt de fem bedste sovevaner, og hvad de alle viser om en hunds humør, temperatur og adfærd. Så nu ved du præcis, hvad din lodne bedste ven tænker og føler under lur.

Sover på siden

Vi starter med det at sove på siden.

"Chancerne er, du har set din hund ligge på siden med deres ben spredt ud. Det er en af ​​de mest almindelige stillinger for hunde at sove i, og det er gode nyheder for dig som deres ejer - det betyder, at de er komfortable nok til at vise deres mave til dig, hvilket viser, at de har tillid til dig," fortæller Lynne Fisher og fortsatte:

"Nogle gange vil hunde ikke begynde deres lur i sidesoveposition. De starter måske i sfinx- eller løveposition og derefter ruller om i en sidesoveposition. Sidesov er et sikkert tegn på, at din hund er i en dejlig, dyb søvn - så bedst ikke at forstyrre dem. Hvis du tilfældigvis finder dem liggende i denne stilling, mens de er vågne, skal du dog sørge for at ae dem på maven."

Rullet sammen

Er din hund rullet sammen om sig selv betyder det også noget.

"Hvis du nogensinde har set din hund snurre i cirkler, før de ligger sig ned i en sammenkrøllet stilling, så går det tilbage til deres historiske vaner," sagde Lynne og fortsatte:

"Cirkling plejede at være, hvordan hunde tjekkede for trusler, før de ligger sig ned i en sikker position. At rulle sig om sig selv gør dem så små som muligt, hvilket kan få dem til at føle sig trygge og beskyttede. På samme måde som en hund viser sin mave, når den føler sig godt tilpas, betyder det at krølle sig sammen, at den er beskyttet. At krølle sammen er også den hyggeligste sovestilling for vores firbenede venner, da det hjælper dem med at bevare kropsvarmen. Dette er en stilling, der er instinktiv for mange pattedyr - selv mennesker, når man tænker over det. Vi har en tendens til at krølle mere sammen, når vi prøver at sove, og vi er kolde."

På maven

"Hvis din hund ligger på maven med sine ben strakt ud, forsøger den måske at køle ned," forklarede Lynne og uddybede:

"Dette er en almindelig position for hunde, der kommer hjem fra en gåtur - det betyder ikke nødvendigvis, at de er udmattede, men det betyder, at de regulerer deres temperatur ved at udsætte deres maver for køligere overflader. Dette er en anden position, der ikke tyder på, at din hund er i en dyb søvn. Du vil måske opdage, at de slumrer let for at komme sig efter en gåtur eller for at afkøle sig selv på en særlig varm dag, men de kommer til live, hvis du kalder på dem eller går fra rum til rum."

Ben under maven

Denne soveposition ligner næsten en sfinks.

"Dette er det næste skridt fra hunde, der ligger fladt ud på maven. Det ligner næsten, at hunden ligge på maven. I stedet for at deres ben bliver spredt ud foran og bagved dem, vil de dog have dem gemt tættere på kroppen og hvile deres hoved på dem," beskriver Lynne og tilføjer:

"Hvis du ser din hund i denne positur, hviler den sandsynligvis, men sover ikke fuldt ud. Det betyder, at hvis de hører dig bevæge dig, vil de sandsynligvis røre sig. De er også klar til at lege med et øjebliks varsel, så hvis du har lyst til at have en livlig interaktion med dit kæledyr, er det et godt tidspunkt. Hvis din hunds foretrukne sovestilling er denne stilling, kan du være sikker på, at den er en særlig legesyg hvalp!"

Putter med dig

"Til sidst, hvis din hund ikke elsker noget mere end at putte sammen med dig, skal du vær beæret - dette viser, hvor tæt båndet er, som de føler for dig!" Forklarede Lynne og fortsatte:

"Det vil ikke komme som nogen overraskelse, at hunde, der nyder at putte med os, er de mest kærlige personlighedstyper. Hunde, der nyder at være tæt på dine andre hunde eller kæledyr, er også kærlige og kan være beskyttende over deres brødre og søstre. Nogle hvalpe har svært ved at holde sig varme, så de kan krølle sammen med dig, medhunde eller deres mor for den ekstra varme. Når de vokser op og bliver bedre til at regulere deres temperatur, er det en vane, de vil elske at krølle sammen for at hygge med dig!"