Det er ikke kun mennesker, der danser for at score: Fugl "moonwalker" for at tiltrække en mage

Kæledyr

20/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Var det mon der, Michael Jackson fik ideen til sin ikoniske 'moonwalk' fra?

Det er den evige kamp. Hvordan imponerer man en potentiel mage, så man bliver lagt mærke til, og, forhåbentlig, på den måde finder sin eneste ene?

Mennesker har i årtier forsøgt at møde sin fremtidige husbond eller hustru på dansegulvet, men i naturen, hvor der ikke lige er diskoteker og natklubber i nærheden, er det umiddelbart ikke dans, der er den oplagte strategi til at imponere en eventuel mage.

Og dog ... for hvis man ikke har en dansegulv lige i nærheden, så må man jo lave sit eget.

Grenen bliver dansegulv

Hættemanakinen, der findes i Syd- og Centralamerika, er nemlig ikke bleg for at vise sine dansetrin frem - faktisk er det dens faste måde at forsøge at imponere eventuelle mager.

Med en trefarvet fjerpragt bestående af at knaldrødt hoved, en kulsort krop og panggule ben, skulle man ellers tro, at den var opsigtsvækkende nok i sig selv, men hvis alle de andre hættemanakiner ser lige sådan ud, er det selvfølgelig et spørgsmål om at skille sig ud på anden hvis.

Og det gør den såmænd ved at danse. Ikke den mere klassiske fugledans som at baske med vingerne eller virre med hovedet - nej, den vælger simpelthen en egnet gren, og så står den ellers på 'moonwalk' til den helt store guldmedalje.

Artiklen fortsætter under videoen.

Inspiration for Michael Jackson?

Nu kunne man måske tro, at det var fra hættemanakinen, at Michael Jackson fik inspiration til sin velkendte 'moonwalk', men lad os bare få det gjort klart med det samme: Det er ikke tilfældet.

Kongen af Pop lærte nemlig trinnene fra R&B-musikeren Jeffrey Daniel, der var en del af gruppen Shalamar.

Egentlig blev dansetrinnene kaldet 'backslide', men da Michael Jackson viste det frem for resten af verden, blev det hurtigt kendt under navnet 'moonwalk'.