Der kom 1, så 2, så 3 og i slutningen af fødslen havde pølsehundfødt rekordmange babyer

Kæledyr

12/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En anden gravhund, Cheesecake, fødte 10 hvalpe i september 2021 og lavede overskrifter i nyhederne. Nu er det antal blevet slået.

Lille Winnie har slået det tal med 11, og hendes ejer Rayma Jones, 23, mener, at det kan være en verdensrekord.

Guinness World Records fører ikke registre over individuelle hunderacer, men det største kuld hvalpe nogensinde er 24, som alle blev født den 29. november 2004 af Tia, en neapolitansk mastiff, i Storbritannien.

Hjemmegående hundemor Rayma sagde om sin hunds kuld: "Jeg var forbløffet over kuldet. Jeg bliver ved med at tælle dem igen og igen. Jeg var så overrasket, at jeg forventede, at hun ville få endnu en, når jeg ikke kiggede. Hun er en fantastisk mor. Jeg er overvældet over, at hun kunne have haft et verdensrekord antal hvalpe.

Og hun tilføjede: "Jeg kiggede online, og jeg kunne ikke tro det. Winnie er naturlig. Hun har endda ti patter, så hun kan næsten fodre dem alle på samme tid. Det er meget sødt at se på. Hun vil aldrig forlade dem, og hvis hun hører en anden hund, er hun lige der ved siden af dem. Hun er den bedste mor nogensinde.

Hundemor og kvinde kærlighedshistorie

Winnie blev købt af Raymas familie i en alder af syv måneder, da hendes første ejere flyttede til udlandet. Rayma besluttede derefter, at Winnie var klar til at blive mor, og gik derfor på jagt efter en far for cirka tre måneder siden.

Hun fandt en og en scanning på 35 dage af hendes ni ugers graviditet viste seks hvalpe i Winnies mave, hvilket er i den øvre ende af gennemsnittet for gravhunde.

Rayma vidste, at det var tid til, at Winnie skulle føde, da hun begyndte at grave og trampe rundt i sin seng den 5. september - fem dage før hendes hvalpe skulle fødes. Rayma satte en alarm til at tjekke sin kæledyr midt om natten, da hun gik i seng, men hørte derefter en skingrende lyd fra reserveværelset klokken 23.30. Winnie havde født sin første hvalp, så Rayma sad op med hende.

Den anden kom klokken 01:30 den 6. september, efterfulgt af yderligere fire, 20 minutter fra hinanden.

Numre syv, otte og ni kom derefter omkring syv minutter fra hinanden, efterfulgt af en 40 minutters pause indtil nummer 10.

Rayma gik i seng kl. 06:30 og troede, at Winnie havde alle sine hvalpe. Men da hun tjekkede ind på hende fire timer senere, blev hun mødt af en overraskelse.

Hun sagde: "Jeg troede, at 10 var fantastisk. Hun var holdt op med at gispe og lå nede og fodrede dem. Jeg troede virkelig, at hun var færdig. Da jeg kom tilbage, tællede jeg dem, og der var 11. Der var ingen rod, hun havde bare vasket den og stillet den op med de andre. Hun er så klog."

Kilde: Metro.