Alvorlig såret og trist hund blev reddet af barmhjertig samaritaner

Kæledyr

17/05/2023

Billede: Twitter @NiallHarbison
Billede: Twitter @NiallHarbison

Skrevet af Emil B.

Overalt på nettet bliver Niall Harbison hyldet for sit mål om at redde 10.000 efterladte hunde. Og mange blev efterladt chokerede, da han fortalte om en hjerteskærende redning.

Opkaldt fra ukendt nummer

I den virale video fortalte Niall, at han modtog et opkald fra et ukendt nummer. I den anden ende af røret lød en "hysterisk" russisk kvinde, der forklarede ham på "gebrokkent engelsk", at hun havde set en hund i en forfærdelig situation.

Niall skyndte sig hen til stedet, og han blev forfærdet over at finde en hund, der havde et kæmpe brud langs fronten af sit kranie – det så ud til, at hunden var blevet angrebet med en økse.

Niall fortæller, at: "Hans hoved var flækket op. Jeg kunne faktisk ikke behandle det, så slemt så det ud...snittet var så dybt, at man helt bogstaveligt kunne se ind i hans kranium...det var det bredeste snit, jeg nogensinde har set."

Han var derfor stærkt i tvivl om, hvad han skulle gøre. Alligevel lykkedes det ham at skaffe en lastbil og få kørt hunden ind til et nærliggende hospital.

Personalet smed alt, hvad de havde i hænderne

Så snart de ankom til dyrlægen, sagde Niall, at alt personalet stoppede, hvad de havde gang i og skyndte sig over for at hjælpe. Niall forklarer, at: "Det lykkedes dem at lappe ham. Dyrlægen fortalte mig, at en millimeter mere, og han ville have været død. Så tæt var de på hjernen. Dyremishandlerne havde lavet en masse skade, og det så virkelig slemt ud. De havde ikke formået at dræbe ham, så var en meget heldig dreng."

Gennem hele operationen opførte Whacker, som Niall havde døbt ham, sig som en stjerne. Han havde aldrig haft et hjem, og for Niall var det tydeligt, at hunden længtes efter det.

Det tog Whacker tre uger at komme sig over skaden, og Niall sagde, at efter et par måneder er hans ar nu næsten helet og ikke længere mærktbar. Niall afrunder med at sige: "Det er utroligt, hvor tæt på hans dødsfald var. En millimeter reddede hans liv.”