Ældre hund blev efterladt på overfyldt dyrehjem - ejerens sidste ord er bare hjerteløse

Kæledyr

16/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

En 14-årig hund, der havde tilbragt hele sit liv hos sin ejer, blev afleveret på et dyrehjem i Florida. Årsagen til er bare tragisk.

Sidste onsdag delte Angela, en medarbejder på Orange County Dyrehjem i Florida, en video på sin TikTok-kanal, som især er svær at se for hundelskere. Det blev også rapporteret af nyhedsportalen Insider.

Heri delte hun historien om Brandon, en 14-årig hanhund i sine ældre år, der blev afleveret af sin ejer på det overfyldte dyrehjem.

Efter at Angela havde givet udtryk for bekymring over at tage Brandon ind, da hjemmet med over 100 andre hunde simpelthen ikke var et passende sted for en ældre hund, der havde brug for masser af ro, svarede ejeren bare: "Det er ligegyldigt."

Ejeren reagerede også koldt på henvisningen til plejefamilier for ældre hunde. Ifølge dyrehjemsmedarbejderen gik hun flere gange frem og tilbage mellem de mange bure, men svaret var altid det samme: "Det er ligegyldigt."

Det skulle være de sidste ord, Brandon skulle høre fra sin ejer.

Aflevering uvist

Chancerne for, at han hurtigt bliver adopteret, er små, fordi de fleste interesserede søger efter hvalpe eller unge hunde. Ældre hunde er blandt de sidste, der finder en ny familie, og blandt de første der aflives i USA.

Hvorfor ejeren afleverede sin hund efter 14 år er ukendt, men det ser ud til, at Brandon ikke har alvorlige helbredsproblemer. Ifølge Angela skal ejeren have sagt, at hun "bare ikke ønskede ham længere".

Dyrehjemsmedarbejderen understregede om Brandons tragiske situation: "Dette er en påmindelse om, at hunde er et livslangt ansvar."

Årsager til at aflevere et kæledyr kan være:

(Svær) sygdom hos hunden eller ejeren Adfærdsproblemer, som ejeren ikke kan håndtere Store ændringer i ejerens liv, som belaster deres pelsede ven. At "ikke have lyst længere" er dog ikke en gyldig grund til at svigte en følgesvend i 14 år.

Selv nu i sommerferien er der mennesker, der helst vil slippe af med deres kæledyr, bare for at kunne nyde nogle uger på stranden. De glemmer i den forbindelse, at de udnytter og ødelægger tilliden hos et levende væsen.

Angela sagde, at Brandon stadig har brug for lidt tid til at vænne sig til personalet, men han kommer godt ud af det med de andre hunde. "Men over for os var han bare en blid kæmpe," sagde dyrehjemsmedarbejderen.

Kilde: Tag24