Advarsel til hundeejere: Mystisk kødædende sygdom fundet nær Danmark

Kæledyr

26/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Sygdom rammer hunde i Storbritannien

Hundeejere i hele Storbritannien er blevet opfordret til at være ekstra opmærksomme efter flere tilfælde af den frygtede sygdom, Alabama Rot, er blevet rapporteret.

Det skriver Mirror.

Sygdommen, der også er kendt som Cutaneous and Renal Glomerular Vasculopathy (CRGV), ses oftest i fugtige måneder som foråret.

Forebyggelse er nøglen

Ifølge eksperterne fra Castle Vets, der har oplevet to tilfælde af sygdommen de seneste uger, kan Alabama Rot være dødelig for hunde. "Det er virkelig forfærdeligt at opleve vores første tilfælde," sagde en medarbejder fra klinikken.

De opfordrer nu hundeejere til at vaske deres hundes ben efter gåture, for at minimere risikoen for at bringe sygdommen med hjem. Det er vigtigt at understrege, at Alabama Rot ikke kan smitte mennesker og ikke kan bæres af dem.

Det skal du holde øje med

Alabama Rot angriber hundens blodkar og nyrer og kan medføre, at dyrets hud begynder at rådne. Nogle af de første tegn på sygdommen inkluderer hudlæsioner, der ikke er forårsaget af fysiske skader.

Disse kan vise sig som røde pletter, hævelser eller åbne sår og findes typisk under knæet eller albuen, og undertiden på maven eller ansigtet.

Symptomerne på nyresvigt, herunder nedsat appetit og træthed, kan optræde 2-7 dage efter de første læsioner. Hunde kan også udvikle alvorlig depression, appetitløshed og opkast.

Selvom sygdommen stadig er sjælden, med 11 rapporterede tilfælde i 2022, har antallet af tilfælde været stigende siden 1980'erne.

Navnet "Alabama" stammer fra de første kendte tilfælde blandt greyhounds i den amerikanske stat Alabama.

Vigtigt at gøre noget

Det er afgørende for hundeejere at holde øje med disse symptomer og handle hurtigt ved tegn på sygdommen for at beskytte deres elskede kæledyr mod denne farlige tilstand.